Görür, Dirençli kentler çalışması buradan başlamalı!

AKTÜEL 23.08.2023 - 19:38, Güncelleme: 23.08.2023 - 19:38
 

Görür, Dirençli kentler çalışması buradan başlamalı!

Türkiye'deki farklı bölgelerde meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Türkiye'deki  farklı bölgelerde meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.  Görür, "Deprem DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." ifadelerine yer verdi. Saat 11.30 sularında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyündeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Sarsıntının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." dedi.  
Türkiye'deki farklı bölgelerde meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Türkiye'deki  farklı bölgelerde meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Görür, "Deprem DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." ifadelerine yer verdi.

Saat 11.30 sularında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyündeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu.

Sarsıntının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.