Orta hasarlı binalarla ilgili son durum!

GÜNDEM 16.08.2023 - 22:15, Güncelleme: 18.08.2023 - 22:25
 

Orta hasarlı binalarla ilgili son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu Haber’in canlı yayın konuğu oldu. Güngör, Orta hasarlı binalarla ilgili son durumu aktardı

Güngör, “Orta hasarlı binalar için 2 yöntem var: Güçlendirme ve yıkım. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre orta hasarlı bir binanın malikleri yüzde 80 oranında mutabakat sağlamışlarsa, projeyi hazırlayıp güçlendirme ruhsatı için ilçe belediyelerine başvurabilirler. Belediyelerimiz projeyi değerlendirecek ve uygun bulursa güçlendirme ruhsatı verebilecek. Kat malikleri güçlendirmeyi tercih etmeyip yıkıma karar verirse burada da 2 seçenekleri bulunuyor. Bunlardan birincisi hak sahipliği. Kat malikleri, uygun oranı bulup binanın yıkımına karar verirlerse AFAD’a hak sahipliği başvurusunda bulunabilecek. İkinci yöntem ise yerinde dönüşüm. Maliklerin yarıdan bir fazlasının mutabakatı varsa yerinde dönüşüme başvuru yapılabilecek. Orta hasarlı binalar 1 yıl içerisinde bir dönüşüme tabi tutulmazsa yıkılacak. Bu süre 6 ay uzatılabiliyor. Az hasarlı binaların tadilatı için ise herhangi bir ruhsat almaya gerek yok” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu Haber’in canlı yayın konuğu oldu. Güngör, Orta hasarlı binalarla ilgili son durumu aktardı

Güngör, “Orta hasarlı binalar için 2 yöntem var: Güçlendirme ve yıkım.

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre orta hasarlı bir binanın malikleri yüzde 80 oranında mutabakat sağlamışlarsa, projeyi hazırlayıp güçlendirme ruhsatı için ilçe belediyelerine başvurabilirler.

Belediyelerimiz projeyi değerlendirecek ve uygun bulursa güçlendirme ruhsatı verebilecek. Kat malikleri güçlendirmeyi tercih etmeyip yıkıma karar verirse burada da 2 seçenekleri bulunuyor.

Bunlardan birincisi hak sahipliği. Kat malikleri, uygun oranı bulup binanın yıkımına karar verirlerse AFAD’a hak sahipliği başvurusunda bulunabilecek. İkinci yöntem ise yerinde dönüşüm.

Maliklerin yarıdan bir fazlasının mutabakatı varsa yerinde dönüşüme başvuru yapılabilecek. Orta hasarlı binalar 1 yıl içerisinde bir dönüşüme tabi tutulmazsa yıkılacak. Bu süre 6 ay uzatılabiliyor.

Az hasarlı binaların tadilatı için ise herhangi bir ruhsat almaya gerek yok” dedi.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.