Öğüt, Malatya'daki depremler olağandır!

AKTÜEL 12.08.2023 - 23:12, Güncelleme: 12.08.2023 - 23:12
 

Öğüt, Malatya'daki depremler olağandır!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, Malatya'daki 4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağan olduğunu söyledi.

Yer bilimci Baturhan Öğüt, Malatya'daki  4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağan olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Öğüt, " Malatyada meydana gelen depremler 6 şubatta kırılan doğanşehir-yeşilyurt hattının kuzey-doğu ucunda olmaktadır. Bölge oldukça aktif ve bu depremler gerilim transferi sonucunda oluşan depremlerdir.4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağandır. 4,5 ilâ 5,4 arası bi depremde bölgedeki ağır-orta hasarlı yapıları yıkıma uğratır bu sebebten dolayı bu tür yapılardan uzak durunuz." ifadelerine yer verdi. 
Yer bilimci Baturhan Öğüt, Malatya'daki 4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağan olduğunu söyledi.

Yer bilimci Baturhan Öğüt, Malatya'daki  4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağan olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Öğüt, "
Malatyada meydana gelen depremler 6 şubatta kırılan doğanşehir-yeşilyurt hattının kuzey-doğu ucunda olmaktadır.

Bölge oldukça aktif ve bu depremler gerilim transferi sonucunda oluşan depremlerdir.4,5 ilâ 5,4 arası depremlerin olması olağandır.

4,5 ilâ 5,4 arası bi depremde bölgedeki ağır-orta hasarlı yapıları yıkıma uğratır bu sebebten dolayı bu tür yapılardan uzak durunuz." ifadelerine yer verdi. 

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.