Yer Bilimci Ahmet Ercan'dan deprem bölgeleri için önemli uyarı!

AKTÜEL 03.08.2023 - 20:13, Güncelleme: 05.08.2023 - 10:11
 

Yer Bilimci Ahmet Ercan'dan deprem bölgeleri için önemli uyarı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölge halkını bilinçlendirmeye devam ediyor.

Ercan sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Onbiril’de büyük deprem beklemiyorum. Olağan yaşamınıza dönün artık."dedi. İşte Ahmet Ercan'ın o açıklaması:  "Bugün Malatya ile Samandağ’da olan küçük deprem (M4,1) ile depremcik (M3,7) önemsiz artçı sarsıntılardır. Onbiril’de büyük deprem beklemiyorum. Çok güç günler geçiriyorsunuz. Umarım yardımlar sizlere ulaşıyordur. Olağan yaşamınıza dönün artık. Depremde yalnızca kırık kuşağında konumlu yapılar yıkılmıyor. Yerde, odaktan ilerleyen sarsım dalgalarının; genliği,süresi, çalkalaması, sıklığı, ivmesi, geliş doğrultusu yıkımda etkili oluyor. Kırıktan(faydan) yüzlerce km uzakta olsanız bile sarsım dalgası yapınızı etkiler."  
Yer Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölge halkını bilinçlendirmeye devam ediyor.

Ercan sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Onbiril’de büyük deprem beklemiyorum. Olağan yaşamınıza dönün artık."dedi.

İşte Ahmet Ercan'ın o açıklaması: 

"Bugün Malatya ile Samandağ’da olan küçük deprem (M4,1) ile depremcik (M3,7) önemsiz artçı sarsıntılardır. Onbiril’de büyük deprem beklemiyorum.

Çok güç günler geçiriyorsunuz. Umarım yardımlar sizlere ulaşıyordur. Olağan yaşamınıza dönün artık.

Depremde yalnızca kırık kuşağında konumlu yapılar yıkılmıyor. Yerde, odaktan ilerleyen sarsım dalgalarının; genliği,süresi, çalkalaması, sıklığı, ivmesi, geliş doğrultusu yıkımda etkili oluyor.

Kırıktan(faydan) yüzlerce km uzakta olsanız bile sarsım dalgası yapınızı etkiler."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.