KSÜ’de Mezuniyet Coşkusu!

YEREL HABERLER 25.07.2023 - 21:05, Güncelleme: 25.07.2023 - 21:05
 

KSÜ’de Mezuniyet Coşkusu!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurladı.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, yaşanan deprem felaketi sebebiyle dereceye giren öğrenci ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Senato Üyeleri ve akademisyenler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından açılış konuşmalarıyla başladı. Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör “Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizin 2022-2023 mezuniyet programındayız. Mezun olan tüm kardeşlerimin hayatında başarılar diliyorum. Bugün mezun olan kardeşlerimiz biraz şanssız bir eğitim serüveni geçirdiler. Pandemi ile başlayan üniversite serüveni akabinde asrın felaketi olan depremler ile devam etti. Öğrencilerimiz bu süreçte eğitimlerini devam ettirdi ve bugün de mezun oldular. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz bütün canlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.” dedi.  Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, konuşmasına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek başladı. 2023 yılında 7 bin öğrencinin mezun olduğunu, bununla birlikte 12 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini ifade eden Rektör Yasım, “KSÜ ailesi olarak depremde 36 mesai arkadaşımızı, 155 öğrencimizi yani 191 canımızı şehit verdik.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi  Nesibe Özoğlu’na belge ve ödülü Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım tarafından verildi. Dönem birincisinin ismi mezuniyet kütüğüne Özoğlu, Vali ve Rektör tarafından çakıldı. Dönem ikincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Elif Nur Kemik’e başarı ve ödülünü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Rektör Yasım takdim etti. Dönem üçüncüsü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Ayşenur Şahan ise belge ve ödülünü Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve Rektör Yasım’ın elinden aldı. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ilgili dekan ve müdürleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Mezuniyet andı için sahneye gelen öğrenciler hep bir ağızdan ant içerek kep attılar. 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, fotoğraf çekimi ve mezuniyet kokteyli ile sona erdi.  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurladı.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, yaşanan deprem felaketi sebebiyle dereceye giren öğrenci ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Senato Üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör “Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizin 2022-2023 mezuniyet programındayız. Mezun olan tüm kardeşlerimin hayatında başarılar diliyorum. Bugün mezun olan kardeşlerimiz biraz şanssız bir eğitim serüveni geçirdiler.

Pandemi ile başlayan üniversite serüveni akabinde asrın felaketi olan depremler ile devam etti. Öğrencilerimiz bu süreçte eğitimlerini devam ettirdi ve bugün de mezun oldular. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz bütün canlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, konuşmasına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek başladı. 2023 yılında 7 bin öğrencinin mezun olduğunu, bununla birlikte 12 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini ifade eden Rektör Yasım, “KSÜ ailesi olarak depremde 36 mesai arkadaşımızı, 155 öğrencimizi yani 191 canımızı şehit verdik.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi  Nesibe Özoğlu’na belge ve ödülü Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım tarafından verildi. Dönem birincisinin ismi mezuniyet kütüğüne Özoğlu, Vali ve Rektör tarafından çakıldı.

Dönem ikincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Elif Nur Kemik’e başarı ve ödülünü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Rektör Yasım takdim etti. Dönem üçüncüsü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Ayşenur Şahan ise belge ve ödülünü Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve Rektör Yasım’ın elinden aldı.
Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ilgili dekan ve müdürleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet andı için sahneye gelen öğrenciler hep bir ağızdan ant içerek kep attılar.

2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, fotoğraf çekimi ve mezuniyet kokteyli ile sona erdi.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.