Ispanaklı gül böreği tarifi!

TARİFLER 14.06.2023 - 18:09, Güncelleme: 14.06.2023 - 18:09
 

Ispanaklı gül böreği tarifi!

Ispanaklı gül böreği tarifi için gerekli malzemeler neler? Ispanaklı gül böreği tarifinin püf noktası var mı? işte detaylar...

Ispanaklı gül böreği tarifi için gerekli malzemeler neler? Ispanaklı gül böreği tarifinin püf noktası var mı? işte detaylar... Malzemeler: 4 adet yufka 700 gram ıspanak 1 adet büyük boy kuru soğan 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz Sosu için; Yarım su bardağı süt Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sirke Üzerine; 1 adet yumurta sarısı Serpmek için haşhaş veya susam,çörekotu Ispanakli gül böreği tarifi: Böreğin iç harcı için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkayın. Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavurun. Üzerine baharatlarını ilave edip, ıspanakları ekliyoruz ve yüksek ateşte hemen bir sotelin.  Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpın. Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine süzün ve dört eşit parçaya bölün. Geniş kısma iç harcından eklin ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarın daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini verin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  
Ispanaklı gül böreği tarifi için gerekli malzemeler neler? Ispanaklı gül böreği tarifinin püf noktası var mı? işte detaylar...

Ispanaklı gül böreği tarifi için gerekli malzemeler neler? Ispanaklı gül böreği tarifinin püf noktası var mı? işte detaylar...

Malzemeler:

4 adet yufka

700 gram ıspanak

1 adet büyük boy kuru soğan

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Sosu için;

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

Üzerine;

1 adet yumurta sarısı

Serpmek için haşhaş veya susam,çörekotu

Ispanakli gül böreği tarifi:

Böreğin iç harcı için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkayın.

Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavurun. Üzerine baharatlarını ilave edip, ıspanakları ekliyoruz ve yüksek ateşte hemen bir sotelin. 

Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpın.

Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine süzün ve dört eşit parçaya bölün.

Geniş kısma iç harcından eklin ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarın daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini verin.

Üzerine yumurta sarısını sürün ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.