Kemal Kılıçdaroğlu yargılanacak mı?

POLİTİKA 31.05.2023 - 11:57, Güncelleme: 31.05.2023 - 11:57
 

Kemal Kılıçdaroğlu yargılanacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığını yitirecek. Peki, Kılıçdaroğlu yargılanacak mı? işte detaylar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığını yitirecek. Peki, Kılıçdaroğlu yargılanacak mı? işte detaylar... 28'i dokunulmazlık dosyası olmak üzere yaklaşık 40 dosyası raftan inmesi beklenen Kılıçdaroğlu yargılanabilir. Kılıçdaroğlu hakkındaki dosyaların 16'sını "Cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira" iddiasıyla hazırlanan fezlekeler oluşturuyor. Seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu nedenle milletvekilliğine aday olmadı. Cumhurbaşkanı seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise şimdi zor günler bekliyor. Yeni Meclis'in yemin edip göreve başlamasıyla birlikte milletvekilliği haklarını kaybedecek olan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı da kalkacak. 2016 yılında TBMM'de gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinin ardından milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun da 60'a yakın fezlekesi raftan inerken, bunların birçoğu CHP liderinin lehine sonuçlandı. Kılıçdaroğlu hakkında TBMM'de 28 adet yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya bulunuyor. Bunlardan 13'ü Cumhurbaşkanına hakaret, üçü ise Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra iftira, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarını da içeriyor.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığını yitirecek. Peki, Kılıçdaroğlu yargılanacak mı? işte detaylar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığını yitirecek. Peki, Kılıçdaroğlu yargılanacak mı? işte detaylar...

28'i dokunulmazlık dosyası olmak üzere yaklaşık 40 dosyası raftan inmesi beklenen Kılıçdaroğlu yargılanabilir. Kılıçdaroğlu hakkındaki dosyaların 16'sını "Cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira" iddiasıyla hazırlanan fezlekeler oluşturuyor.

Seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu nedenle milletvekilliğine aday olmadı. Cumhurbaşkanı seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise şimdi zor günler bekliyor. Yeni Meclis'in yemin edip göreve başlamasıyla birlikte milletvekilliği haklarını kaybedecek olan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı da kalkacak.

2016 yılında TBMM'de gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinin ardından milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun da 60'a yakın fezlekesi raftan inerken, bunların birçoğu CHP liderinin lehine sonuçlandı. Kılıçdaroğlu hakkında TBMM'de 28 adet yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya bulunuyor. Bunlardan 13'ü Cumhurbaşkanına hakaret, üçü ise Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra iftira, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarını da içeriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.