AFAD'ın hak sahipliği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak!

AKTÜEL 21.05.2023 - 10:40, Güncelleme: 21.05.2023 - 10:40
 

AFAD'ın hak sahipliği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak!

Erdoğan, "AFAD'ın hak sahipliği başvurularını e-Devlet üzerinden de yapılacağı müjdesini sizlerle paylaşıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgeleri ziyareti kapsamında Kahramanmaraş'a gitti.  Depremde e vlerini kaybeden vatandaşlara yeni kolaylık getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii köy evlerinin de teslimlerini etap etap yapacağız. AFAD'ın hak sahipliği başvuruları bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek." dedi.  Erdoğan, "Afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. İlk günlerde yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da hamdolsun kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize kurduğumuz 905 bini aşkın çadırda ve 112 bini aşkın konteynırda barınma imkanı sağladık. Kira ve taşınma yardımlarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayacaklara destek olduk. Yıkılan binaların enkazlarını kaldırdık, hasarlı binaları yeniden inşa kapsamına aldık. Zemin etüdü biten yerlerde hemen temelleri attık. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerinin teslimini bile yaptık. Şu an deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların siluetleri yükselmeye başladı." açıklamasıunda bulundu.  
Erdoğan, "AFAD'ın hak sahipliği başvurularını e-Devlet üzerinden de yapılacağı müjdesini sizlerle paylaşıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgeleri ziyareti kapsamında Kahramanmaraş'a gitti. 

Depremde e vlerini kaybeden vatandaşlara yeni kolaylık getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii köy evlerinin de teslimlerini etap etap yapacağız. AFAD'ın hak sahipliği başvuruları bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek." dedi.

 Erdoğan, "Afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. İlk günlerde yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da hamdolsun kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk.

Kendi şehirlerinde kalan yaklaşık 3 milyon kardeşimize kurduğumuz 905 bini aşkın çadırda ve 112 bini aşkın konteynırda barınma imkanı sağladık. Kira ve taşınma yardımlarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayacaklara destek olduk.

Yıkılan binaların enkazlarını kaldırdık, hasarlı binaları yeniden inşa kapsamına aldık. Zemin etüdü biten yerlerde hemen temelleri attık. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerinin teslimini bile yaptık. Şu an deprem bölgesinin dört bir yanında kalıcı konutların siluetleri yükselmeye başladı." açıklamasıunda bulundu.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.