YSK’ya “Oylar yeniden sayılsın" çağrısı!

AKTÜEL 16.05.2023 - 20:19, Güncelleme: 16.05.2023 - 20:19
 

YSK’ya “Oylar yeniden sayılsın" çağrısı!

Yüzlerce sandıkta oylarının YSK eliyle başka partilere yazıldığını iddia eden Yeşil Sol Parti itirazda bulunduklarını söyledi. İşte detaylar…

Yeşil Sol'dan yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımız usulsüzlük tespit ettiğimiz tüm sandıklara itiraz etmiştir. Seçimin güvenli geçtiğiyle övünen YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmelidir!" derken, Türkiye İşçi Partisi de benzer bir iddiayı gündeme getirdi. TİP, İzmir'in 14 ilçesinde sonuçlara itiraz ettiklerini belirtti. Milletvekili seçimleri sonuçlanırken, sosyal medyada, "Oylar Yeniden Sayılsın" tartışmaları başladı. Yeşil Sol Parti (YSP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), oy sayımında usulsüzlük olduğunu belirterek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulundu.  
Yüzlerce sandıkta oylarının YSK eliyle başka partilere yazıldığını iddia eden Yeşil Sol Parti itirazda bulunduklarını söyledi. İşte detaylar…

Yeşil Sol'dan yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımız usulsüzlük tespit ettiğimiz tüm sandıklara itiraz etmiştir. Seçimin güvenli geçtiğiyle övünen YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmelidir!" derken, Türkiye İşçi Partisi de benzer bir iddiayı gündeme getirdi. TİP, İzmir'in 14 ilçesinde sonuçlara itiraz ettiklerini belirtti.

Milletvekili seçimleri sonuçlanırken, sosyal medyada, "Oylar Yeniden Sayılsın" tartışmaları başladı. Yeşil Sol Parti (YSP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP), oy sayımında usulsüzlük olduğunu belirterek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.