İzleyeni zamanda yolculuğa çıkaracak diziler!

DİZİ - FİLM 13.05.2023 - 19:00, Güncelleme: 13.05.2023 - 19:00
 

İzleyeni zamanda yolculuğa çıkaracak diziler!

Sizler için dönem dizilerini listeledik. İşte izlediğinizde sizleri zamanda yolculuğa çıkartacak dizi önerileri…

Sizler için dönem dizilerini listeledik. İşte izlediğinizde sizleri zamanda yolculuğa çıkartacak dizi önerileri…  Downtown Abbey: 2010 yılı itibariyle ilk bölümü yayınlanan bu dizi, yayınlandığı tarihten neredeyse 100 yıl öncesini konu almakta. 1910'ların İngiltere'sini fon yapan dizi, büyük bir malikânede yaşayan aristokrat bir ailenin ve çalışanlarının hikâyesini dönemin politik ve güncel olaylarıyla harmanlayarak anlatıyor, zira dizi Birinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde geçiyor. Titanic'in batışının bu dizideki fonlardan biri olması seveceğiniz küçük detaylardan sadece biri. Kostümler, konuşulan dil, vücut dili ve oyunculuklar son derece başarılı. Toplam 6 sezonu yayınlanmış olan bu diziyi ilgiyle izleyeceğinize inanıyoruz. Babylon Berlin: Son dönemde Alman yapımı dizilerin kalitesi "Almanlar bu işi biliyor" dedirtmeye başladı. Babylon Berlin'de onlardan biri. Hikâye, iki dünya savaşı arası dönemde Almanya'da geçiyor. Dönemin sosyolojik gerçekleri ve politik durumu başarılı bir şekilde ekrana yansıtılmış. Birinci dünya savaşı bitiminde yıkılan imparatorluk ve bir ulus devlet olmaya çalışan Almanya, savaşın sebep olduğu ekonomik buhran, ortaya çıkan yeni siyasi ideolojiler ve çok bilinmeyenli denklemler diziyi izlerken beyninizi hep diri tutuyor. Bu diziyi tema olarak suç, gerilim ve neo-noir diye tanımlayabiliriz. Dizinin katmanlı bir senaryosu ve çok karakteri olması nedeniyle ilk başta kafa karıştırabilir ama izledikçe sizi ekran başından kaldırmayacağını düşünüyoruz. Mad Men: Amerikan yapımı 2017 ile 2015 tarihleri arasında yayınlanan ve özellikle dram severlerin bayılacağı bir dönem dizisi. Fon olarak 1960'ların New York'unu ele alıyor. Reklamcılık ve medyanın altın çağını yaşamaya başladığı dönemde bir reklam şirketinde yaratıcı ekibin başında olan Don Draper'ı odak alıyor ve onun etrafında, ona dokunan kişilerin ve hayatların da hikâyeye katılmasını sağlıyor. Bunu yaparken dönem olaylarını da asla gözden kaçırmıyor. Dönemin politik olaylarını ve sosyolojik yapısını son derce başarılı yansıtan dizide kıyafetler ve evler de izlenmeye değer. Glow:  Çılgın 80'ler kostümlerini, makyajlarını seviyorsanız bu dizide bol bol onlardan göreceğinizi garanti ediyoruz. Kocaman kabarık saçlar, payetli pırıltılı elbiseler ve abartılı çok renkli makyajlar içeren bu dizi televizyon dünyasına bir kadın dövüş programı ile ilk kez adım atan bir grup kadının hikâyesini anlatıyor. Aralarında geçen çekişmeler, kıskançlıklar ama kocaman bir dayanışma da içeren bu diziyi izlerken hem çok eğlenecek hem de zaman zaman gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.  
Sizler için dönem dizilerini listeledik. İşte izlediğinizde sizleri zamanda yolculuğa çıkartacak dizi önerileri…

Sizler için dönem dizilerini listeledik. İşte izlediğinizde sizleri zamanda yolculuğa çıkartacak dizi önerileri… 

Downtown Abbey:

2010 yılı itibariyle ilk bölümü yayınlanan bu dizi, yayınlandığı tarihten neredeyse 100 yıl öncesini konu almakta. 1910'ların İngiltere'sini fon yapan dizi, büyük bir malikânede yaşayan aristokrat bir ailenin ve çalışanlarının hikâyesini dönemin politik ve güncel olaylarıyla harmanlayarak anlatıyor, zira dizi Birinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde geçiyor. Titanic'in batışının bu dizideki fonlardan biri olması seveceğiniz küçük detaylardan sadece biri. Kostümler, konuşulan dil, vücut dili ve oyunculuklar son derece başarılı. Toplam 6 sezonu yayınlanmış olan bu diziyi ilgiyle izleyeceğinize inanıyoruz.

Babylon Berlin:

Son dönemde Alman yapımı dizilerin kalitesi "Almanlar bu işi biliyor" dedirtmeye başladı. Babylon Berlin'de onlardan biri. Hikâye, iki dünya savaşı arası dönemde Almanya'da geçiyor. Dönemin sosyolojik gerçekleri ve politik durumu başarılı bir şekilde ekrana yansıtılmış. Birinci dünya savaşı bitiminde yıkılan imparatorluk ve bir ulus devlet olmaya çalışan Almanya, savaşın sebep olduğu ekonomik buhran, ortaya çıkan yeni siyasi ideolojiler ve çok bilinmeyenli denklemler diziyi izlerken beyninizi hep diri tutuyor. Bu diziyi tema olarak suç, gerilim ve neo-noir diye tanımlayabiliriz. Dizinin katmanlı bir senaryosu ve çok karakteri olması nedeniyle ilk başta kafa karıştırabilir ama izledikçe sizi ekran başından kaldırmayacağını düşünüyoruz.

Mad Men:

Amerikan yapımı 2017 ile 2015 tarihleri arasında yayınlanan ve özellikle dram severlerin bayılacağı bir dönem dizisi. Fon olarak 1960'ların New York'unu ele alıyor. Reklamcılık ve medyanın altın çağını yaşamaya başladığı dönemde bir reklam şirketinde yaratıcı ekibin başında olan Don Draper'ı odak alıyor ve onun etrafında, ona dokunan kişilerin ve hayatların da hikâyeye katılmasını sağlıyor. Bunu yaparken dönem olaylarını da asla gözden kaçırmıyor. Dönemin politik olaylarını ve sosyolojik yapısını son derce başarılı yansıtan dizide kıyafetler ve evler de izlenmeye değer.

Glow: 

Çılgın 80'ler kostümlerini, makyajlarını seviyorsanız bu dizide bol bol onlardan göreceğinizi garanti ediyoruz. Kocaman kabarık saçlar, payetli pırıltılı elbiseler ve abartılı çok renkli makyajlar içeren bu dizi televizyon dünyasına bir kadın dövüş programı ile ilk kez adım atan bir grup kadının hikâyesini anlatıyor. Aralarında geçen çekişmeler, kıskançlıklar ama kocaman bir dayanışma da içeren bu diziyi izlerken hem çok eğlenecek hem de zaman zaman gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.