Milli Emlak 656 TL taksitle hazine arazisi satıyor!

EKONOMİ 12.05.2023 - 13:59, Güncelleme: 12.05.2023 - 13:59
 

Milli Emlak 656 TL taksitle hazine arazisi satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan yeni hazine arazileri ve arsa satışları için Mayıs 2023 ilanları yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan yeni hazine arazileri ve arsa satışları için Mayıs 2023 ilanları yayımlandı.  Mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda kalan hazine arazileri kelepir fiyatlarla taksitle satışa sunuldu. Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da barınma yardımı kapsamında üzerine prefabrik ev yapan kişilere ödenecek olan hibe para yardımı ilan edildi.  Milli Emlak GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar kapsamında 43 ilde ucuz hazine arazileri için yeni satış fırsatları sunuldu. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada söz konusu arsaların peşin alımlarda yüzde 25 indirim, taksitli alımlarda ise peşin fiyatına 24 ay taksitle, KDV'siz ödeme, harçsız tapu ve 5 sene emlak vergisi muafiyeti imkanları ile satılacak.  Almış olduğu arsa üzerine prefabrik ev yapmak isteyen kişilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hane, Tadilat Büyük onarım ve yapım programı kapsamında oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardım yapmaktadır.  Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı ile kendi prefabrik evini yapana 200 bin TL'ye varan hibe para yani geri ödemesiz ve karşılıksız para yardımı verilmektedir. Başvurular Bakanlık üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılmaktadır. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan yeni hazine arazileri ve arsa satışları için Mayıs 2023 ilanları yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunulan yeni hazine arazileri ve arsa satışları için Mayıs 2023 ilanları yayımlandı.

 Mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda kalan hazine arazileri kelepir fiyatlarla taksitle satışa sunuldu. Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da barınma yardımı kapsamında üzerine prefabrik ev yapan kişilere ödenecek olan hibe para yardımı ilan edildi. 

Milli Emlak GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar kapsamında 43 ilde ucuz hazine arazileri için yeni satış fırsatları sunuldu. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada söz konusu arsaların peşin alımlarda yüzde 25 indirim, taksitli alımlarda ise peşin fiyatına 24 ay taksitle, KDV'siz ödeme, harçsız tapu ve 5 sene emlak vergisi muafiyeti imkanları ile satılacak. 

Almış olduğu arsa üzerine prefabrik ev yapmak isteyen kişilere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hane, Tadilat Büyük onarım ve yapım programı kapsamında oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardım yapmaktadır. 

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı ile kendi prefabrik evini yapana 200 bin TL'ye varan hibe para yani geri ödemesiz ve karşılıksız para yardımı verilmektedir. Başvurular Bakanlık üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılmaktadır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.