Ucuz iPhone Türkiye'ye geliyor!

EKONOMİ 06.05.2023 - 17:59, Güncelleme: 07.05.2023 - 19:28
 

Ucuz iPhone Türkiye'ye geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. iPhone için vergisiz satışlar olacak. işte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. iPhone için vergisiz satışlar olacak. işte detaylar… Cumhurbaşkanı Erdoğan,seçim beyannamesinde yer alan vaatleri arasında vergisiz akıllı telefon müjdesi duyurmuştu ve vergisiz iPhone satın almak isteyenler ne kadar ödeyeceklerini şimdiden araştırmaya başladı.  Bu konuda henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da vergisiz telefonların mevcut fiyatlarına göre bazı hesaplamalar yapılıyor ve vergisiz fiyatlar ortaya çıkıyor.  Vergisiz Phone Fiyatı Vergi muafiyeti uygulandığında, Türkiye'de piyasada en pahalı telefon markaları arasında yer alan iPhone modellerinin fiyatları oldukça düştüğü belirtilerek örnek verilecek olursa iPhone 14 128 GB cep telefonu için uygulanan ÖTV, KDV, TRT ve Kültür Bakanlığı payı dahil toplam satış bedeli 32.999 TL iken vergi indirimi sonrası bu rakam 16.803 TL'ye düştüğü iddia edildi. iPhone 14 Plus 128 GB akıllı telefonun vergisiz satış fiyatı ise 18.834 TL iken iPhone 14 Pro 128 GB akıllı telefonu vergisiz satış fiyatı 21.383 TL olduğu da iddialar arasında.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. iPhone için vergisiz satışlar olacak. işte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. iPhone için vergisiz satışlar olacak. işte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan,seçim beyannamesinde yer alan vaatleri arasında vergisiz akıllı telefon müjdesi duyurmuştu ve vergisiz iPhone satın almak isteyenler ne kadar ödeyeceklerini şimdiden araştırmaya başladı.

 Bu konuda henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da vergisiz telefonların mevcut fiyatlarına göre bazı hesaplamalar yapılıyor ve vergisiz fiyatlar ortaya çıkıyor. 

Vergisiz Phone Fiyatı

Vergi muafiyeti uygulandığında, Türkiye'de piyasada en pahalı telefon markaları arasında yer alan iPhone modellerinin fiyatları oldukça düştüğü belirtilerek örnek verilecek olursa iPhone 14 128 GB cep telefonu için uygulanan ÖTV, KDV, TRT ve Kültür Bakanlığı payı dahil toplam satış bedeli 32.999 TL iken vergi indirimi sonrası bu rakam 16.803 TL'ye düştüğü iddia edildi.
iPhone 14 Plus 128 GB akıllı telefonun vergisiz satış fiyatı ise 18.834 TL iken iPhone 14 Pro 128 GB akıllı telefonu vergisiz satış fiyatı 21.383 TL olduğu da iddialar arasında.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.