Kahramanmaraş’ta yıkıcı deprem bekleniyor mu?

AKTÜEL 04.05.2023 - 01:09, Güncelleme: 06.05.2023 - 13:48
 

Kahramanmaraş’ta yıkıcı deprem bekleniyor mu?

Yer bilimci Naci Görür, Göksun’da meydana gelen 5,1 ve 4,1 depremler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Görür, “Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir.”dedi. İşte Görür’ün o açıklaması,  “Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun.” Diğer taraftan Görür, Kahramanmaraş’taki Merkez Üssü Göksun olan 5.1 şiddetindeki depremle ilgili Gazeteci Mesut Tuğrul’un sorunlarını cevapladı. Yıllardır Kahramanmaraş’la ilgili söylediklerinin dikkate alınmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Yıllardır Kahramanmaraş’ı uyardık ama maalesef dinletemedik. Kahramanmaraşlı merkezli depremler tüm fayları alt üst etti. Sürgü’den gelen Göksun bölümünde bu tür depremler oluşabilir. Az önce de Göksun’da oldu ve bunun küçük artçıları olabilir. Stres artık Göksun’dan Adana’ya doğru, Batıya doğru kaydı, Göksun’daki depremlerin yüksek olacağını düşünmüyorum, Adana’nın bir an önce önlem almasını istiyoruz. Depreme dayanıklı evler yapmak zorundayız, yaparsak depremden korkmamıza gerek yok. Kahramanmaraş’ta büyük deprem olacağını düşünmüyorum.” Dedi.
Yer bilimci Naci Görür, Göksun’da meydana gelen 5,1 ve 4,1 depremler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Görür, “Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir.”dedi.

İşte Görür’ün o açıklaması, 

“Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun.”


Diğer taraftan Görür, Kahramanmaraş’taki Merkez Üssü Göksun olan 5.1 şiddetindeki depremle ilgili Gazeteci Mesut Tuğrul’un sorunlarını cevapladı.

Yıllardır Kahramanmaraş’la ilgili söylediklerinin dikkate alınmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Yıllardır Kahramanmaraş’ı uyardık ama maalesef dinletemedik. Kahramanmaraşlı merkezli depremler tüm fayları alt üst etti. Sürgü’den gelen Göksun bölümünde bu tür depremler oluşabilir. Az önce de Göksun’da oldu ve bunun küçük artçıları olabilir. Stres artık Göksun’dan Adana’ya doğru, Batıya doğru kaydı, Göksun’daki depremlerin yüksek olacağını düşünmüyorum, Adana’nın bir an önce önlem almasını istiyoruz. Depreme dayanıklı evler yapmak zorundayız, yaparsak depremden korkmamıza gerek yok. Kahramanmaraş’ta büyük deprem olacağını düşünmüyorum.” Dedi.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.