Yer bilimci Öğüt, deprem sonrası zemin sıvılaşması konusunda uyardı!

GÜNDEM 15.04.2023 - 13:44, Güncelleme: 15.04.2023 - 13:44
 

Yer bilimci Öğüt, deprem sonrası zemin sıvılaşması konusunda uyardı!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bu bölgeleri zemin sıvılaşması konusunda uyardı!

Yer bilimci Öğüt, “Buradan yetkililere sesleniyorum, 6 şubat depremi ardından bu floddaki zeminlerin büyük deprem sonrasında zemin sıvılaşması tehlikesi altında olduğunu gösterdi.”dedi. İşte Öğüt’ün sosyal medya hesabındaki o açıklaması, “Buradan yetkililere sesleniyorum, 6 Şubat depremi ardından bu floddaki zeminlerin büyük deprem sonrasında zemin sıvılaşması tehlikesi altında olduğunu gösterdi. Ayrıca 6,0 Göksun 6,4 Samandağ defne depremi ardından amik ovası ve Göksun taşoluk arasındaki zeminin  olduğu yerler çoğunlukla ZD ve ZE zemin ayrıca yumuşak ve alüvyonel zemin üzerine kurulu yerlerdir, sebebi depremin yüzey dalgası-love dalgasının ivmelenmeyi artırırken bir yandan da rezonans etkisi oluşturmasıdır. Bu tip zeminlere yapı yapılacaksa da mutlaka Jeoloji jeofizik yüksek mühendisi ve jeoteknikçi'lerin zeminde yapacağı araştırma sonucunda ortaya sonuçla yapılması gerektiğini düşünüyorum aksi halde yıkım tekrardan kapımızı çalabilir. Saygılarımla.”  
Yer bilimci Baturhan Öğüt, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bu bölgeleri zemin sıvılaşması konusunda uyardı!

Yer bilimci Öğüt, “Buradan yetkililere sesleniyorum, 6 şubat depremi ardından bu floddaki zeminlerin büyük deprem sonrasında zemin sıvılaşması tehlikesi altında olduğunu gösterdi.”dedi.

İşte Öğüt’ün sosyal medya hesabındaki o açıklaması, “Buradan yetkililere sesleniyorum, 6 Şubat depremi ardından bu floddaki zeminlerin büyük deprem sonrasında zemin sıvılaşması tehlikesi altında olduğunu gösterdi.

Ayrıca 6,0 Göksun 6,4 Samandağ defne depremi ardından amik ovası ve Göksun taşoluk arasındaki zeminin  olduğu yerler çoğunlukla ZD ve ZE zemin ayrıca yumuşak ve alüvyonel zemin üzerine kurulu yerlerdir, sebebi depremin yüzey dalgası-love dalgasının ivmelenmeyi artırırken bir yandan da rezonans etkisi oluşturmasıdır.

Bu tip zeminlere yapı yapılacaksa da mutlaka Jeoloji jeofizik yüksek mühendisi ve jeoteknikçi'lerin zeminde yapacağı araştırma sonucunda ortaya sonuçla yapılması gerektiğini düşünüyorum aksi halde yıkım tekrardan kapımızı çalabilir. Saygılarımla.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.