Öztunç, Belediyelerin hiç mi suçu yok?

POLİTİKA 12.04.2023 - 18:31, Güncelleme: 12.04.2023 - 22:47
 

Öztunç, Belediyelerin hiç mi suçu yok?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu.

Öztunç, “Deprem oldu. On binlerce Kahramanmaraşlı öldü. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Kimse bunun hesabını vermeyecek mi? O binalara ruhsat veren belediyenin hiç mi suçu yok?”dedi. “İhmalin hesabı sorulacak!” İşte Ali Öztunç’un o açıklaması, “Acılı günler yaşadık, yaşıyoruz. Büyük dertler yaşadık. Çok büyük kayıplar verdik. Yıllarca uyardık, yıllarca. Ben Kahramanmaraş'ta basın toplantısında daha önce iki defa söyledim. Meclis'te, konuşmalarımda defalarca söyledim. Mecliste basın toplantısı yaptım. Kahramanmaraş bir deprem şehri. Aman tedbir alın dedik. Etmeyin, eğlemeyin dedik. Ama dinleyen olmadı. Deprem oldu. On binlerce Kahramanmaraşlı öldü. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Kimse bunun hesabını vermeyecek mi? O binalara ruhsat veren belediyenin hiç mi suçu yok? Belediye başkanları hepsi görevde. Birkaç müteahhidi aldılar hapse attılar, bu iş tamam dediler. Peki, o belediye başkanları, imza atanlar nerede kardeşim? Hiç mi günahları yok bunların? Hepsinin suçu var. Hepsinin sorumluluğu var. Biz uyardığımız zaman dalga geçtiler. Ama maalesef depremleri beraber yaşadık. Depremin ilk gününden itibaren sahalardayız. Ya arama kurtarma ekibi yoktu, arkadaşlar maalesef. Kahramanmaraş'ta ilk üç gün AFAD yoktu, Kızılay yoktu. Bir tek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye erleri vardı. Bir de madenciler vardı. Zonguldak'tan gelen madenciler vardı.”  
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu.

Öztunç, “Deprem oldu. On binlerce Kahramanmaraşlı öldü. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Kimse bunun hesabını vermeyecek mi? O binalara ruhsat veren belediyenin hiç mi suçu yok?”dedi.

“İhmalin hesabı sorulacak!”

İşte Ali Öztunç’un o açıklaması, “Acılı günler yaşadık, yaşıyoruz. Büyük dertler yaşadık. Çok büyük kayıplar verdik. Yıllarca uyardık, yıllarca. Ben Kahramanmaraş'ta basın toplantısında daha önce iki defa söyledim. Meclis'te, konuşmalarımda defalarca söyledim.

Mecliste basın toplantısı yaptım. Kahramanmaraş bir deprem şehri. Aman tedbir alın dedik. Etmeyin, eğlemeyin dedik. Ama dinleyen olmadı. Deprem oldu. On binlerce Kahramanmaraşlı öldü. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Kimse bunun hesabını vermeyecek mi? O binalara ruhsat veren belediyenin hiç mi suçu yok? Belediye başkanları hepsi görevde.

Birkaç müteahhidi aldılar hapse attılar, bu iş tamam dediler. Peki, o belediye başkanları, imza atanlar nerede kardeşim? Hiç mi günahları yok bunların? Hepsinin suçu var. Hepsinin sorumluluğu var. Biz uyardığımız zaman dalga geçtiler. Ama maalesef depremleri beraber yaşadık.

Depremin ilk gününden itibaren sahalardayız. Ya arama kurtarma ekibi yoktu, arkadaşlar maalesef. Kahramanmaraş'ta ilk üç gün AFAD yoktu, Kızılay yoktu. Bir tek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye erleri vardı. Bir de madenciler vardı. Zonguldak'tan gelen madenciler vardı.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.