Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli önerilerde bulundu!

AKTÜEL 10.04.2023 - 21:19, Güncelleme: 10.04.2023 - 21:19
 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli önerilerde bulundu!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Deprem dirençli kentler yolunda önerilerde bulundu. İşte detaylar…

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Deprem dirençli kentler yolunda önerilerde bulundu.  İşte Görür’ o açıklamaları,  “Deprem Dirençli Kentler Yolunda Bir Öneri: Deprem kentlerinde kent yönetim sistemi kentin mikro-bölgeleme verilerine göre kurgulanmalıdır. Kentin planlama, gelişim, mekan kullanımı, altyapı, yapı stoku, vb unsurlarına ait kararlarda mikro-bölgeleme verileri etkin bir rol oynamalı ve karar mekanizmaları buna göre oluşturulmalı ve bu mekanizmalar gerekli yasa ve yönetmeliklerle desteklenmelidir.  Kentler siyasi tercihlerle, rant değerlendirmeleriyle veya göçlere bağlı gecekondu patlamalarıyla büyümemelidir. Tüm kentlerimizde mikro- bölgeleme çalışmaları tamamlanmalıdır. Hükümetimiz bu hizmette MTA’yı kullanmalıdır. TÜBİTAK bu projelerin tüm illerde usulüne uygun yapılması için gerekli proje desteğini vermelidir. Sevgiyle.”  
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Deprem dirençli kentler yolunda önerilerde bulundu. İşte detaylar…

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Deprem dirençli kentler yolunda önerilerde bulundu. 

İşte Görür’ o açıklamaları, 

“Deprem Dirençli Kentler Yolunda Bir Öneri: Deprem kentlerinde kent yönetim sistemi kentin mikro-bölgeleme verilerine göre kurgulanmalıdır. Kentin planlama, gelişim, mekan kullanımı, altyapı, yapı stoku, vb unsurlarına ait kararlarda mikro-bölgeleme verileri etkin bir rol oynamalı ve karar mekanizmaları buna göre oluşturulmalı ve bu mekanizmalar gerekli yasa ve yönetmeliklerle desteklenmelidir. 

Kentler siyasi tercihlerle, rant değerlendirmeleriyle veya göçlere bağlı gecekondu patlamalarıyla büyümemelidir. Tüm kentlerimizde mikro- bölgeleme çalışmaları tamamlanmalıdır. Hükümetimiz bu hizmette MTA’yı kullanmalıdır. TÜBİTAK bu projelerin tüm illerde usulüne uygun yapılması için gerekli proje desteğini vermelidir. Sevgiyle.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.