Hatay’da endişeye gerek var mı?

AKTÜEL 01.04.2023 - 20:32, Güncelleme: 03.04.2023 - 00:02
 

Hatay’da endişeye gerek var mı?

Deprem araştırmacısı Batuhan Öğüt, Hatay’da meydana gelen 4,1 depremi sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Öğüt,“Bugün hayat ilimizde olan iki artçı deprem Antakya fayı ve doğu Anadolu fayının denize uzanımlı fay kolunda oldu 6,4'lük depremin ardından pürüzlü yani kırılmamış kayaçlar kırılarak rahatladı. Endişeye gerek yok.”ifadelerine yer verdi.  Diğer taraftan Batuhan Öğüt deprem bölgeleri hakkında dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.  İşte Öğüt’ün o açıklamaları, “ Deprem Bölgesi’nde artçı depremler olmaya devam edecek yalnız endişeye gerek yok, nerde ne büyüklükte deprem olabileceğini artık neredeyse herkes biliyor. Peki, ya biz buna hazır mıyız? Gelecek depremlere ne düzeyde hazırız? Gelecek depremlere odaklanılması gerektiğini düşünüyorum. Alt yapılarımız hazır mı? Binalarımız deprem dirençli mi? Alt yapılarımız hazır mı? Deprem bölgesi 6 Şubat’ta ana depremlerini yaşadı, gerilme transferleri olan faylar belli kırılıp rahatlayan faylar belli ki Savrun ve Göksu faylarıda buna dahil. Her gün şurada şu büyüklükte burada bu büyüklükte. Deprem olacak diye sürekli insanların psikolojisini bozmaya ve huzursuz etmeye ne gerek var? Zaten deprem beklenen şehirleri herkes biliyor, Özellikle bu dönemde bu tür endişelendirecek söylemlerden uzak durulması gerek diye düşünüyorum, saygılarımla.”  
Deprem araştırmacısı Batuhan Öğüt, Hatay’da meydana gelen 4,1 depremi sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Öğüt,“Bugün hayat ilimizde olan iki artçı deprem Antakya fayı ve doğu Anadolu fayının denize uzanımlı fay kolunda oldu 6,4'lük depremin ardından pürüzlü yani kırılmamış kayaçlar kırılarak rahatladı. Endişeye gerek yok.”ifadelerine yer verdi. 

Diğer taraftan Batuhan Öğüt deprem bölgeleri hakkında dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. 

İşte Öğüt’ün o açıklamaları, “ Deprem Bölgesi’nde artçı depremler olmaya devam edecek yalnız endişeye gerek yok, nerde ne büyüklükte deprem olabileceğini artık neredeyse herkes biliyor. Peki, ya biz buna hazır mıyız? Gelecek depremlere ne düzeyde hazırız? Gelecek depremlere odaklanılması gerektiğini düşünüyorum.

Alt yapılarımız hazır mı?

Binalarımız deprem dirençli mi? Alt yapılarımız hazır mı? Deprem bölgesi 6 Şubat’ta ana depremlerini yaşadı, gerilme transferleri olan faylar belli kırılıp rahatlayan faylar belli ki Savrun ve Göksu faylarıda buna dahil. Her gün şurada şu büyüklükte burada bu büyüklükte.

Deprem olacak diye sürekli insanların psikolojisini bozmaya ve huzursuz etmeye ne gerek var? Zaten deprem beklenen şehirleri herkes biliyor, Özellikle bu dönemde bu tür endişelendirecek söylemlerden uzak durulması gerek diye düşünüyorum, saygılarımla.”

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.