İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar!

POLİTİKA 01.04.2023 - 14:12, Güncelleme: 01.04.2023 - 14:12
 

İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar!

AK Parti'de daha önce alınan kararla 24. 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan üç dönem kuralının uygulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ta yeniden iktidar olmaları halinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni isimlerin yer alacağını açıkladı. AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralını hatırlatarak "Üç dönem kuralı nedeniyle listelerde yeni isimler çokça yer alacak" dedi.  285 milletvekili olan AK Parti'de 57 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Partinin üç dönem kuralına takılan önemli isimleri arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz yer alıyor. Kuralın istisnasız uygulanması halinde parti vitrininde yer alan pek çok önemli isim, Meclis dışında kalmış olacak.  
AK Parti'de daha önce alınan kararla 24. 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan üç dönem kuralının uygulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ta yeniden iktidar olmaları halinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yeni isimlerin yer alacağını açıkladı. AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralını hatırlatarak "Üç dönem kuralı nedeniyle listelerde yeni isimler çokça yer alacak" dedi. 

285 milletvekili olan AK Parti'de 57 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Partinin üç dönem kuralına takılan önemli isimleri arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz yer alıyor.

Kuralın istisnasız uygulanması halinde parti vitrininde yer alan pek çok önemli isim, Meclis dışında kalmış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.