Borçlarınızı bu şekilde sildirmek mümkün!

EKONOMİ 27.03.2023 - 19:51, Güncelleme: 31.03.2023 - 23:08
 

Borçlarınızı bu şekilde sildirmek mümkün!

Sigortası olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için ödedikleri GSS primlerini ödeyemeyenler için yapılandırma kapsamında bir fırsat doğdu.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından farklı bir yerde tutuldu. GSS prim borcu olanlar, 31 Ağustos'a kadar başvurup birikmiş borçlarını yapılandırdığında gecikme faizlerinden kurtulmuş olacak. Bunu da yapamayanlar için bir yol daha var. O da gelir testi yaptırarak, bu borcu ödeyemeyecek durumda olduğunu ispat ederek, borçtan tamamen kurtulmak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. Borç 2 bin lira ve altında ise yapılandırmanın diğer hükümlerine göre otomatik olarak silinecek. Ödeme gücü olmayanlar ise gelir testine tabi tutulacak ve tüm borçları silinecek. Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. Hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması gerekiyor. Testte hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması halinde prim borçları silinecek. Bu borçlardan doğan gecikme cezası ve zammı da alınmayacak. Anapara, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde gecikme faiz ve cezaları da silinecek.
Sigortası olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için ödedikleri GSS primlerini ödeyemeyenler için yapılandırma kapsamında bir fırsat doğdu.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından farklı bir yerde tutuldu. GSS prim borcu olanlar, 31 Ağustos'a kadar başvurup birikmiş borçlarını yapılandırdığında gecikme faizlerinden kurtulmuş olacak.

Bunu da yapamayanlar için bir yol daha var. O da gelir testi yaptırarak, bu borcu ödeyemeyecek durumda olduğunu ispat ederek, borçtan tamamen kurtulmak.

Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. Borç 2 bin lira ve altında ise yapılandırmanın diğer hükümlerine göre otomatik olarak silinecek.

Ödeme gücü olmayanlar ise gelir testine tabi tutulacak ve tüm borçları silinecek.

Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. Hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması gerekiyor.

Testte hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması halinde prim borçları silinecek.

Bu borçlardan doğan gecikme cezası ve zammı da alınmayacak. Anapara, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde gecikme faiz ve cezaları da silinecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.