Deprem araştırmacısı Öğüt, Bu bölgede deprem olması normaldir!

GÜNDEM 26.03.2023 - 22:39, Güncelleme: 26.03.2023 - 22:39
 

Deprem araştırmacısı Öğüt, Bu bölgede deprem olması normaldir!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası artçı depremler hakkında konuştu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan ise bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.  Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, meydana gelen artçı depremler hakkında konuştu. Öğüt, “Pazarcık fayı ve çardak-sürgü fayının ürettiği deprem sonrası yaptığı gerilme transferi sonucunda çelikhan hattı ve pütürge segmenti üzerinde bir takım deprem olmaktadır, Burada 4,5 ilâ 5,0 arası büyüklüklerde depremleri görmemiz normaldir.”dedi.  
Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası artçı depremler hakkında konuştu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan ise bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, meydana gelen artçı depremler hakkında konuştu.

Öğüt, “Pazarcık fayı ve çardak-sürgü fayının ürettiği deprem sonrası yaptığı gerilme transferi sonucunda çelikhan hattı ve pütürge segmenti üzerinde bir takım deprem olmaktadır, Burada 4,5 ilâ 5,0 arası büyüklüklerde depremleri görmemiz normaldir.”dedi.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.