Kahramanmaraş’ta 17 bin 902 konutun temel atma töreni düzenlendi!

GÜNDEM 23.03.2023 - 22:33, Güncelleme: 24.03.2023 - 17:53
 

Kahramanmaraş’ta 17 bin 902 konutun temel atma töreni düzenlendi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yapılacak konutların temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla eş zamanlı olarak atıldı.

Törende 17 bin 902 Afet ve köy konutun ilk temel atma töreni yapıldı. Erdoğan, "1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere hemen ihaleleri yapıp sözleşmeleri imzaladık." Dedi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde yeni yapıların konutu için harekete geçildi. Kahramanmaraş Belediyesi önünde "Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni" düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konutların 1 yıl içerisinde yetiştirileceğini söyledi.  
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yapılacak konutların temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla eş zamanlı olarak atıldı.

Törende 17 bin 902 Afet ve köy konutun ilk temel atma töreni yapıldı.

Erdoğan, "1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere hemen ihaleleri yapıp sözleşmeleri imzaladık." Dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde yeni yapıların konutu için harekete geçildi. Kahramanmaraş Belediyesi önünde "Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni" düzenlendi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konutların 1 yıl içerisinde yetiştirileceğini söyledi.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.