ABD'li deprem uzmanı Hubbard, Göksun depremleri hakkında konuştu

AKTÜEL 19.03.2023 - 19:41, Güncelleme: 19.03.2023 - 19:41
 

ABD'li deprem uzmanı Hubbard, Göksun depremleri hakkında konuştu

ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, Göksun ilçesinde meydana gelen artçı depremler hakkında konuştu.

Judith Hubbard, “Göksun yakınlarında bir M4.5 meydana geldi, ardından 3 dakika içinde bir M4.2 ve 17 dakika sonra başka bir M4.2 geldi. Ortalama olarak günde ~1 M4+ artçı sarsıntı oluyor - bir günde 3 tane olması garip mi? Hayır. Depremler düzensizdir, bu nedenle bazı günlerin M4+'sız, diğerlerinin ise birkaç gün olmasını bekliyoruz. Bu olayların zaman ve mekan açısından ne kadar yakın olduğu göz önüne alındığında, M4.5 muhtemelen iki M4.2'yi de etkiledi/ bu da normal: artçı şoklar, daha büyük sekans içinde kendi artçı şoklarına neden oluyor.”ifadelerine yer verdi.   
ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, Göksun ilçesinde meydana gelen artçı depremler hakkında konuştu.

Judith Hubbard, “Göksun yakınlarında bir M4.5 meydana geldi, ardından 3 dakika içinde bir M4.2 ve 17 dakika sonra başka bir M4.2 geldi. Ortalama olarak günde ~1 M4+ artçı sarsıntı oluyor - bir günde 3 tane olması garip mi? Hayır.

Depremler düzensizdir, bu nedenle bazı günlerin M4+'sız, diğerlerinin ise birkaç gün olmasını bekliyoruz. Bu olayların zaman ve mekan açısından ne kadar yakın olduğu göz önüne alındığında, M4.5 muhtemelen iki M4.2'yi de etkiledi/ bu da normal: artçı şoklar, daha büyük sekans içinde kendi artçı şoklarına neden oluyor.”ifadelerine yer verdi. 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.