Prof. Dr. Ercan, Kahramanmaraş depremleri hakkında konuştu!

GÜNDEM 06.03.2023 - 21:46, Güncelleme: 06.03.2023 - 21:46
 

Prof. Dr. Ercan, Kahramanmaraş depremleri hakkında konuştu!

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük Kahramanmaraş depremleri hakkında konuştu. İşte detaylar...

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Elbistan M7,6’lık depremi, Pazarcık’ta olan M7,9’luk depreminin irkittiği bir depremdir. Kısaca oluşunu öne aldığı bir depremdir. İlk deprem Malatya ile Elazığı’ı,20 saniye sonra olan ikinci deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana’yı, üçüncü deprem Hatay’ı yıkmıştır.”dedi İşte Yer bilimci Prof. Dr Ercan’ın o açıklaması, “Depremden etkilenen 13,5 milyon kişi iken, 5 milyon 800 bin kişiye yemek çıkarıldığına göre, ayrıca kabaca 8 milyon kişinin 3 milyonu bölgeden ayrıldığına göre deprem bölgesinde kendi başının çaresine bakan 5 milyon kişidir. Bunlar da sağlam ya da az yaralı evlerinde oturmaktadır.”  
Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük Kahramanmaraş depremleri hakkında konuştu. İşte detaylar...

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Elbistan M7,6’lık depremi, Pazarcık’ta olan M7,9’luk depreminin irkittiği bir depremdir.

Kısaca oluşunu öne aldığı bir depremdir. İlk deprem Malatya ile Elazığı’ı,20 saniye sonra olan ikinci deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana’yı, üçüncü deprem Hatay’ı yıkmıştır.”dedi

İşte Yer bilimci Prof. Dr Ercan’ın o açıklaması, “Depremden etkilenen 13,5 milyon kişi iken, 5 milyon 800 bin kişiye yemek çıkarıldığına göre, ayrıca kabaca 8 milyon kişinin 3 milyonu bölgeden ayrıldığına göre deprem bölgesinde kendi başının çaresine bakan 5 milyon kişidir.

Bunlar da sağlam ya da az yaralı evlerinde oturmaktadır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.