Borç yapılandırmasıyla ilgili hangi borçlar silinecek?

EKONOMİ 06.03.2023 - 19:06, Güncelleme: 06.03.2023 - 19:06
 

Borç yapılandırmasıyla ilgili hangi borçlar silinecek?

Yeni bir yasayla TBMM görüşmesi sonrasında Milyonlarca kişinin devlete olan borçlarının yapılandırması yapılabilecek. Peki, hangi borçlar yapılandırılacak?

Yeni bir yasayla TBMM görüşmesi sonrasında Milyonlarca kişinin devlete olan borçlarının yapılandırması yapılabilecek. Peki, hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detaylar… Meclis'ten yasalaşması beklenen yapılandırılacak borçlar ise şu şekilde bekleniyor; Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak. Bu kapsamda yaklaşık 362 milyar lira tutarındaki borçlar, 48 vadeyle ödenebilecek. 14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak. Sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ve aktif durumda olan ceza puanları silinecek. Teklifle, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar lira borcu silinecek.  
Yeni bir yasayla TBMM görüşmesi sonrasında Milyonlarca kişinin devlete olan borçlarının yapılandırması yapılabilecek. Peki, hangi borçlar yapılandırılacak?

Yeni bir yasayla TBMM görüşmesi sonrasında Milyonlarca kişinin devlete olan borçlarının yapılandırması yapılabilecek. Peki, hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detaylar…

Meclis'ten yasalaşması beklenen yapılandırılacak borçlar ise şu şekilde bekleniyor;

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Bu kapsamda yaklaşık 362 milyar lira tutarındaki borçlar, 48 vadeyle ödenebilecek.

14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

Sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ve aktif durumda olan ceza puanları silinecek. Teklifle, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar lira borcu silinecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.