Çabukel, Felaketin sorumluları ortaya çıkartılmalıdır!

POLİTİKA 26.02.2023 - 17:42, Güncelleme: 28.02.2023 - 12:39
 

Çabukel, Felaketin sorumluları ortaya çıkartılmalıdır!

İyi Parti Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Av. Ahmet Çabukel, büyük deprem sonrası yıkılan binaların sorumlularının ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti.

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Çabukel, “Bu depreme hazır olmayan kurumlara gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Bu işi sadece müteahhitlere yıkmak büyük bir haksızlıktır. Bunu sadece yapı denetim firmalarına yıkmak büyük bir haksızlıktır. Burada tüm sorumluları ortaya çıkartmak lazım.”dedi. Deprem göz göre göre geldi! Kahramanmaraş Depreminin göz göre göre geldiğine dikkat çeken Ahmet Çabukel,“Ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok büyük depremler yaşadık. Hepimiz yakınlarımızı kaybettik. 85 milyon tek yürek bu acıyı yaşıyor. Bu göz göre göre geliyorum diyen bir depremdi. Çünkü bilim insanları Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem olacağını söylediler. Bunun tarihsel döngüsünün yaklaşık 100 yıl önce tamamladığını söylediler. Bizler bu depremlerle ilgili basın açıklaması yapmıştık. Bu açıklamada Kahramanmaraş’ta biran önce kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini eski yapıların biran önce tespit edilip çürük olanların biran önce yıkılıp yerine yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şehirde yaşayan her insanın canının yanacağını söylemiştik. Her platformlarda bunları dile getirdik. Ama maalesef hiçbir deprem önlemi yapılmadı. Bu deprem çok fazla insan kabına yol açtı. Çok fazla maddi hasara neden oldu. İnsanlar iş yerini evlerini kaybetti. Şehirlerini kaybetti. Elimizde hiçbir tesisat yoktu. Bu hazır olunmayan büyük bir depremdi. İnsanları enkaz altından çıkaracak hiçbir malzeme yoktu. Bu 3 gün boyunca devam etti.” İfadelerine yer verdi.  İlk saatten itibaren sahadayız! Şehrin ivedilikle ayağa kaldırılması gerektiğini savunan Çabukel şunları söyledi, “Bizler iyi parti teşkilatları olarak depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına başladık. Yaralılarımızı taşıdık. Bu depremi en acı bir şekilde tecrübe ettik. Şehrin bu yetkilileri insanların yüzüne nasıl bakacaklar çok merak ediyoruz.  Bugün hala çadır sorunu çözülmüş değil. Çok sayıda çadır ihtiyacı var. Şehirde 1 milyon insan dışarıda yaşıyor. AFAD’dan acil çadır talep ediyoruz. Çadır aslında geçici bir çözüm. Konteynerlere dönmek gerekiyor. Bunun acil bir şekilde kurulması gerekiyor. Sonrasında ise konutların ivedilikle yapılması gerekiyor.”   
İyi Parti Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Av. Ahmet Çabukel, büyük deprem sonrası yıkılan binaların sorumlularının ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti.

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan Çabukel, “Bu depreme hazır olmayan kurumlara gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Bu işi sadece müteahhitlere yıkmak büyük bir haksızlıktır. Bunu sadece yapı denetim firmalarına yıkmak büyük bir haksızlıktır. Burada tüm sorumluları ortaya çıkartmak lazım.”dedi.

Deprem göz göre göre geldi!

Kahramanmaraş Depreminin göz göre göre geldiğine dikkat çeken Ahmet Çabukel,“Ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok büyük depremler yaşadık. Hepimiz yakınlarımızı kaybettik. 85 milyon tek yürek bu acıyı yaşıyor. Bu göz göre göre geliyorum diyen bir depremdi. Çünkü bilim insanları Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem olacağını söylediler. Bunun tarihsel döngüsünün yaklaşık 100 yıl önce tamamladığını söylediler. Bizler bu depremlerle ilgili basın açıklaması yapmıştık.

Bu açıklamada Kahramanmaraş’ta biran önce kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini eski yapıların biran önce tespit edilip çürük olanların biran önce yıkılıp yerine yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şehirde yaşayan her insanın canının yanacağını söylemiştik. Her platformlarda bunları dile getirdik. Ama maalesef hiçbir deprem önlemi yapılmadı. Bu deprem çok fazla insan kabına yol açtı. Çok fazla maddi hasara neden oldu. İnsanlar iş yerini evlerini kaybetti. Şehirlerini kaybetti. Elimizde hiçbir tesisat yoktu. Bu hazır olunmayan büyük bir depremdi. İnsanları enkaz altından çıkaracak hiçbir malzeme yoktu. Bu 3 gün boyunca devam etti.” İfadelerine yer verdi. 

İlk saatten itibaren sahadayız!

Şehrin ivedilikle ayağa kaldırılması gerektiğini savunan Çabukel şunları söyledi, “Bizler iyi parti teşkilatları olarak depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına başladık. Yaralılarımızı taşıdık. Bu depremi en acı bir şekilde tecrübe ettik. Şehrin bu yetkilileri insanların yüzüne nasıl bakacaklar çok merak ediyoruz.  Bugün hala çadır sorunu çözülmüş değil.

Çok sayıda çadır ihtiyacı var. Şehirde 1 milyon insan dışarıda yaşıyor. AFAD’dan acil çadır talep ediyoruz. Çadır aslında geçici bir çözüm. Konteynerlere dönmek gerekiyor. Bunun acil bir şekilde kurulması gerekiyor. Sonrasında ise konutların ivedilikle yapılması gerekiyor.” 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.