Şengör, Bu şehir çöküntü içerisinde oturuyor!

GÜNDEM 24.02.2023 - 10:55, Güncelleme: 24.02.2023 - 10:55
 

Şengör, Bu şehir çöküntü içerisinde oturuyor!

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, "Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde." dedi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, "Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde."dedi. Sosyal medya platformundan "Fay hattı üzerine ev yapılır mı?" başlıklı videoda soruları yanıtlayan Şengör, Erzincan'a özellikle dikkat çekti. Şengör, yaptığı değerlendirmede "Mesela Erzincan. Hatta 1939 depremi olunca İhsan Hoca, 'Bizler o zaman İsmet İnönü'ye söyledik. Şehri taşıyalım dedik' demişti. İnönü de demiş ki, 'Devletimizin şu anki iktisadi gücü bütün şehri taşımaya yetmez.' Çünkü Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde" ifadelerini kullandı.  
Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, "Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde." dedi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, "Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde."dedi.

Sosyal medya platformundan "Fay hattı üzerine ev yapılır mı?" başlıklı videoda soruları yanıtlayan Şengör, Erzincan'a özellikle dikkat çekti.

Şengör, yaptığı değerlendirmede "Mesela Erzincan. Hatta 1939 depremi olunca İhsan Hoca, 'Bizler o zaman İsmet İnönü'ye söyledik. Şehri taşıyalım dedik' demişti. İnönü de demiş ki, 'Devletimizin şu anki iktisadi gücü bütün şehri taşımaya yetmez.' Çünkü Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.