Hatay’da bir kez daha deprem oldu! Peki, uzmanlar ne diyor?

GÜNDEM 23.02.2023 - 20:45, Güncelleme: 24.02.2023 - 19:50
 

Hatay’da bir kez daha deprem oldu! Peki, uzmanlar ne diyor?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay bir kez daha sallandı. Peki, uzmanlar bu depremlerle ilgili neler diyor? İşte detaylar…

Hafta başında 6.4 ve 5.8 ile 2 kere sallanan kentte bugünde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem vatandaşlarda tedirginlik yarattı.  6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük hasar alan Hatay, sallanmaya devam ediyor. Hafta başında 3'er dakika arayla iki kez sarsılan kentte, bugün bir kez daha deprem oldu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay depremini değerlendirdi.  Prof. Dr. Ercan, “Bundan daha büyük artçı depremler ne yazık ki beklenecektir.” Dedi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın sosyal medyadaki o açıklaması, “Balıklıdere—Defne’de Hatay’da 23 Şubat 2023 18.53’de 8.1 odak derinliğinde M6,4’lük depremin artçısı oldu. Ağır çığımlı(hasarlı) yapıların bir çoğu göçme eşik değerine gelmiş ya da göçmüş olabilir. Bundan daha büyük artçı depremler ne yazık ki beklenecektir.”  
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay bir kez daha sallandı. Peki, uzmanlar bu depremlerle ilgili neler diyor? İşte detaylar…

Hafta başında 6.4 ve 5.8 ile 2 kere sallanan kentte bugünde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem vatandaşlarda tedirginlik yarattı.

 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük hasar alan Hatay, sallanmaya devam ediyor. Hafta başında 3'er dakika arayla iki kez sarsılan kentte, bugün bir kez daha deprem oldu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay depremini değerlendirdi.  Prof. Dr. Ercan, “Bundan daha büyük artçı depremler ne yazık ki beklenecektir.” Dedi.

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın sosyal medyadaki o açıklaması, “Balıklıdere—Defne’de Hatay’da 23 Şubat 2023 18.53’de 8.1 odak derinliğinde M6,4’lük depremin artçısı oldu. Ağır çığımlı(hasarlı) yapıların bir çoğu göçme eşik değerine gelmiş ya da göçmüş olabilir. Bundan daha büyük artçı depremler ne yazık ki beklenecektir.”

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.