Görgel, Asrın felaketinde kahraman şehir yaralarını sarmaya çalışıyor!

GÜNDEM 12.02.2023 - 23:29, Güncelleme: 12.02.2023 - 23:29
 

Görgel, Asrın felaketinde kahraman şehir yaralarını sarmaya çalışıyor!

Afet bölgesi olarak ilan edilen Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar hakkında Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Av. Fırat Görgel’den bilgiler aldık.

Asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası şehir yaralarını sarmaya çalışıyor.  Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz hafta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara yol açarken AFAD’ın açıkladığı son bilgiye göre 2 bin 412 adet arcı deprem meydana geldi. “1999 depreminden 3 kat daha büyük” Yaşanan deprem felaketi sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 1999 depreminden 3 kat daha büyük ve 3 kat daha yıkıcı bir deprem olduğunu kaydetti.  2 Koordinasyon merkezi 50 milletvekili fisiltihaber.com.tr ‘nin Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Av. Fırat Görgel’den edindiği bilgiye göre İçişleri bakanı Süleyman Soylu A takımıyla birlikte Depremin ilk gününden itibaren sahadaki Koordinasyonu yürütüyor. Öte yandan Emniyet genel müdürü Mehmet Aktaş başta olmak üzere 50 Ak Parti milletvekili çalışmalarını sürdürüyor.  Gıda ve akaryakıtta sorun yok! Bölgeye çok sayıda gıda sevkiyatı yapılırken en az 2 aylık şehre yetecek gıda stoğu bulunuyor. Ayrıca akaryakıttaki ilk günlerde yaşanan sorun çözülmüş durumda. Zarar gören binaların hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor. Hasar tespitinin ardından ise binalara doğalgaz kademeli olarak verilmeye başlayacak.  Şehirde konteynır kentler ve sahra hastanesi kurulacak! Şehrin en uygun bölgelerine konteynır kentler ve sahra hastaneleri kurulacak. Buraların şuan için yer tespiti yapılıyor ve Mart ayında hizmet vermesi bekleniyor.  Yeni emniyet müdürü atandı! Afet bölgesi Kahramanmaraş’a emniyet müdürü olarak Ömer Urhal atandı. Ayrıca emniyet ekibine takviye olarak 4 bin kişi takviye yapıldı.  En büyük talep çadır! Depremzedelerin yetkililerden en çok istediği ise çadır talebi oluyor. Bu talepler ise kademeleri olarak giderilmeye çalışılıyor.  Yetkililer fotoğraf vermekten kaçınıyor! Afet bölgesinde çalışmalarını yürüten Ak Parti milletvekilleri, parti yöneticileri ve diğer görevliler çalışmalar esnasında fotoğraf vermekten kaçınıyor.  Kahramanmaraş ve Kayseri ekibi sahada!  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek olmak için afet bölgesine gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor.  Şehrin kalkınması hızlı bir şekilde olacak! Öte yandan Afet bölgesi olarak ilan edilen Kahramanmaraş’ın kalkınması ise hızlı bir şekilde yapılması planlanıyor.  
Afet bölgesi olarak ilan edilen Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar hakkında Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Av. Fırat Görgel’den bilgiler aldık.

Asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası şehir yaralarını sarmaya çalışıyor. 

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz hafta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara yol açarken AFAD’ın açıkladığı son bilgiye göre 2 bin 412 adet arcı deprem meydana geldi.

“1999 depreminden 3 kat daha büyük”

Yaşanan deprem felaketi sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 1999 depreminden 3 kat daha büyük ve 3 kat daha yıkıcı bir deprem olduğunu kaydetti.

 2 Koordinasyon merkezi 50 milletvekili

fisiltihaber.com.tr ‘nin Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Av. Fırat Görgel’den edindiği bilgiye göre İçişleri bakanı Süleyman Soylu A takımıyla birlikte Depremin ilk gününden itibaren sahadaki Koordinasyonu yürütüyor. Öte yandan Emniyet genel müdürü Mehmet Aktaş başta olmak üzere 50 Ak Parti milletvekili çalışmalarını sürdürüyor. 

Gıda ve akaryakıtta sorun yok!

Bölgeye çok sayıda gıda sevkiyatı yapılırken en az 2 aylık şehre yetecek gıda stoğu bulunuyor. Ayrıca akaryakıttaki ilk günlerde yaşanan sorun çözülmüş durumda. Zarar gören binaların hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor. Hasar tespitinin ardından ise binalara doğalgaz kademeli olarak verilmeye başlayacak. 

Şehirde konteynır kentler ve sahra hastanesi kurulacak!

Şehrin en uygun bölgelerine konteynır kentler ve sahra hastaneleri kurulacak. Buraların şuan için yer tespiti yapılıyor ve Mart ayında hizmet vermesi bekleniyor. 

Yeni emniyet müdürü atandı!

Afet bölgesi Kahramanmaraş’a emniyet müdürü olarak Ömer Urhal atandı. Ayrıca emniyet ekibine takviye olarak 4 bin kişi takviye yapıldı. 

En büyük talep çadır!

Depremzedelerin yetkililerden en çok istediği ise çadır talebi oluyor. Bu talepler ise kademeleri olarak giderilmeye çalışılıyor. 

Yetkililer fotoğraf vermekten kaçınıyor!

Afet bölgesinde çalışmalarını yürüten Ak Parti milletvekilleri, parti yöneticileri ve diğer görevliler çalışmalar esnasında fotoğraf vermekten kaçınıyor. 

Kahramanmaraş ve Kayseri ekibi sahada! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek olmak için afet bölgesine gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor. 

Şehrin kalkınması hızlı bir şekilde olacak!

Öte yandan Afet bölgesi olarak ilan edilen Kahramanmaraş’ın kalkınması ise hızlı bir şekilde yapılması planlanıyor.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.