Elbistan’da altyapı çalışmaları için 2 milyar lira ayrıldı!

EKONOMİ 26.01.2023 - 19:25, Güncelleme: 26.01.2023 - 19:25
 

Elbistan’da altyapı çalışmaları için 2 milyar lira ayrıldı!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, altyapı çalışmaları için 2 milyar lira gibi devasa bir bütçe ayrılmış durumda olduğunun kaydetti.

Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçedeki kamu yatırımları ve belediyecilik hizmetlerinin 2023 yılı projeksiyonu ile ihale süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaymakam Vural, “Göksun-Afşin-Elbistan kara yolu projemizin bu sene bitirilmesi planlanıyor. Adatepe Barajı’nın 2.ve 3.kısım sulama yatırımı için 500 milyon lira ödenek ayrıldı. Kapalı spor salonumuzu en kısa sürede hizmete açacağız. Yurt binamızda da yüzde 70 oranında bir tamamlanma gerçekleşti. Jandarma hizmet binamız tamamlanmak üzere. Milli eğitim alanında da yeni okullarımızın inşaatları sürüyor.”dedi Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Elbistan’da altyapı çalışmaları için 2 milyar lira gibi devasa bir bütçe ayrılmış durumda. Elbistan’da en çok çevresel yatırımları önemsiyorum. Elbistan Belediyesi olarak kırılanı döküleni toplamak gibi bir görevimiz var. Yatırımların atıl olmaması için altyapı yatırımlarımızla ilgili asfalt ve diğer çalışmalarımız sürecek. Daha önce sergilediğimiz performansı 2023-2024’te de sürdüreceğiz.” dedi. Başkan Gürbüz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Genç kardeşlerimizin istihdamını artırmak için çaba gösteriyoruz. Hayata geçirilecek yatırımlarla bunu sağlayacağımıza olan inancımızı devam ettiriyoruz. Organize sanayi bölgemizde Türkiye’nin en iddialı tekstil yatırımları Elbistan’ımızda planlanıyor. Bu da şehrimizi tekstil kente giden başarı hikayesinde önemli bir eşik. Bu eşiği aştığımız zaman; Elbistan’ın önü açık. Elbistan Besi OSB’de de jeo teknik raporumuz onaylandı. İmar planlarının da tekliflerini yaptık. Bundan sonra da ön talepleri alacağız. Besi OSB’nin de işlevsel hale geldiğini göreceğiz. İlçemizde enerji alanında da devasa yatırımlar yapılıyor. Güneş ve biyoyakıt enerjisinde yeni yatırımlar peş peşe geliyor. Biz de Elbistan Belediyesi olarak bu alanda yatırımlarımızı genişletmek istiyoruz.”  
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, altyapı çalışmaları için 2 milyar lira gibi devasa bir bütçe ayrılmış durumda olduğunun kaydetti.

Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçedeki kamu yatırımları ve belediyecilik hizmetlerinin 2023 yılı projeksiyonu ile ihale süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Vural, “Göksun-Afşin-Elbistan kara yolu projemizin bu sene bitirilmesi planlanıyor. Adatepe Barajı’nın 2.ve 3.kısım sulama yatırımı için 500 milyon lira ödenek ayrıldı. Kapalı spor salonumuzu en kısa sürede hizmete açacağız. Yurt binamızda da yüzde 70 oranında bir tamamlanma gerçekleşti. Jandarma hizmet binamız tamamlanmak üzere. Milli eğitim alanında da yeni okullarımızın inşaatları sürüyor.”dedi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Elbistan’da altyapı çalışmaları için 2 milyar lira gibi devasa bir bütçe ayrılmış durumda. Elbistan’da en çok çevresel yatırımları önemsiyorum. Elbistan Belediyesi olarak kırılanı döküleni toplamak gibi bir görevimiz var. Yatırımların atıl olmaması için altyapı yatırımlarımızla ilgili asfalt ve diğer çalışmalarımız sürecek. Daha önce sergilediğimiz performansı 2023-2024’te de sürdüreceğiz.” dedi.

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Genç kardeşlerimizin istihdamını artırmak için çaba gösteriyoruz. Hayata geçirilecek yatırımlarla bunu sağlayacağımıza olan inancımızı devam ettiriyoruz. Organize sanayi bölgemizde Türkiye’nin en iddialı tekstil yatırımları Elbistan’ımızda planlanıyor. Bu da şehrimizi tekstil kente giden başarı hikayesinde önemli bir eşik.

Bu eşiği aştığımız zaman; Elbistan’ın önü açık. Elbistan Besi OSB’de de jeo teknik raporumuz onaylandı. İmar planlarının da tekliflerini yaptık. Bundan sonra da ön talepleri alacağız. Besi OSB’nin de işlevsel hale geldiğini göreceğiz. İlçemizde enerji alanında da devasa yatırımlar yapılıyor. Güneş ve biyoyakıt enerjisinde yeni yatırımlar peş peşe geliyor. Biz de Elbistan Belediyesi olarak bu alanda yatırımlarımızı genişletmek istiyoruz.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.