EYT düzenlemesi nihayet Meclis'e geldi! İşte detaylar…

GÜNDEM 25.01.2023 - 17:16, Güncelleme: 26.01.2023 - 19:19
 

EYT düzenlemesi nihayet Meclis'e geldi! İşte detaylar…

Vatandaşların merakla beklediği EYT düzenlemesi nihayet Meclis'e geldi. Düzenleme milletvekillerinin imzasına açıldı. İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) düzenlemesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Düzenleme Meclis'te vekillerin imzasına açıldı. İmzalar tamamlandıktan sonra düzenleme Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Eyt Düzenlemesi Kimleri Kapsayacak? 8 Eylül 1999`dan önce sigortalı olanlar kapsamda olacak. Çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranacak. 5 bin prim gün sayısı olması gerekecek. Yaş şartı olmayacak. Doğum ve askerlik borçlanması yapılabilecek.  
Vatandaşların merakla beklediği EYT düzenlemesi nihayet Meclis'e geldi. Düzenleme milletvekillerinin imzasına açıldı. İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT ) düzenlemesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Düzenleme Meclis'te vekillerin imzasına açıldı.

İmzalar tamamlandıktan sonra düzenleme Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Eyt Düzenlemesi Kimleri Kapsayacak?

8 Eylül 1999`dan önce sigortalı olanlar kapsamda olacak. Çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.

Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranacak. 5 bin prim gün sayısı olması gerekecek. Yaş şartı olmayacak. Doğum ve askerlik borçlanması yapılabilecek.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.