Şehir dışındaki öğrenciler nasıl oy kullanacak?

AKTÜEL 23.01.2023 - 18:03, Güncelleme: 24.01.2023 - 17:30
 

Şehir dışındaki öğrenciler nasıl oy kullanacak?

14 Mayıs günü yapılması planlanan genel seçimlerde şehir dışında olan öğrenciler nasıl oy kullanacak? İşte detaylar…

Haziran seçimlerinin 14 Mayıs gününe çekilmesinin ardından hem partiler hem de seçmenler planlamalar yapmaya başladı. Yükseköğretim Kurulu'nun verilerine göre Ordu, Manisa, Mardin, Tekirdağ, Aydın, Muğla, Osmaniye, Hakkari, Şırnak, Sinop ve Ardahan'daki öğrencilerin en az yüzde 80'i farklı şehirlerde eğitim görüyor. Mayıs ayında üniversitelerde eğitimin devam ediyor olması sebebiyle öğrencilerin önünde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan biri öğrencinin kaldığı evi e-Devlet üzerinden adresi olarak kaydedip seçim kuruluna kayıt için müracaatta bulunması diğeri ise yurt idaresinden alınan doküman ile nüfus müdürlüğüne başvuru yolu.  
14 Mayıs günü yapılması planlanan genel seçimlerde şehir dışında olan öğrenciler nasıl oy kullanacak? İşte detaylar…

Haziran seçimlerinin 14 Mayıs gününe çekilmesinin ardından hem partiler hem de seçmenler planlamalar yapmaya başladı.

Yükseköğretim Kurulu'nun verilerine göre Ordu, Manisa, Mardin, Tekirdağ, Aydın, Muğla, Osmaniye, Hakkari, Şırnak, Sinop ve Ardahan'daki öğrencilerin en az yüzde 80'i farklı şehirlerde eğitim görüyor.

Mayıs ayında üniversitelerde eğitimin devam ediyor olması sebebiyle öğrencilerin önünde iki seçenek bulunuyor.

Bunlardan biri öğrencinin kaldığı evi e-Devlet üzerinden adresi olarak kaydedip seçim kuruluna kayıt için müracaatta bulunması diğeri ise yurt idaresinden alınan doküman ile nüfus müdürlüğüne başvuru yolu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.