Ne izlesek diye düşünenlere film önerileri!

DİZİ - FİLM 21.01.2023 - 16:10, Güncelleme: 21.01.2023 - 16:10
 

Ne izlesek diye düşünenlere film önerileri!

Ne izlesek diye düşünenler için muhteşem film önerileri listeledik. Film seçmeden önce bu listeye bakmanızda fayda var. İşte o liste…

Mandy (2018) – IMDB: 6.5 Panos Cosmatos’un yazıp yönettiği 2018 yapımı aksiyon ve korku filmi Mandy, ilk gösterimini Sundance’ta yapmış ve kısıtlı bir sinema gösteriminin ardından genel seyirci kitlesi ile buluşmuştur. Filmin çıkışına yakın bir süreçte yaşamını yitiren İzlandalı besteci Jóhann Jóhannsson’a ithaf edilen film, film müziklerini Jóhannsson’un bestelediği son filmlerdendir.  Something’s Gotta Give – Aşkta Her Şey Mümkün (2003) – IMDB: 6.7 Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves ve Amanda Peet gibi ünlü isimlerin başrolleri paylaştığı Something’s Gotta Give, Nancy Myers’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2003 yapımı bir romantik komedi ve drama filmidir. Diane Keaton’a Başrolde En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı ve Altın Küre ödülü; Nicholson’a ise En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı kazandıran film, 80 milyon dolarlık dev bütçesine karşılık 266 milyon dolarlık hasılatıyla döneminde öne çıkmıştır. The Lost Daughter – Kayıp Kız (2021) – IMDB: 6.7 Elena Ferrante’nin 2006 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan ve Maggie Gyllenhaal’ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan 2021 yapımı psikolojik drama filmi The Lost Daughter’ın başrol koltuğunda Olivia Colman oturmaktadır. En İyi Uyarlama Senaryo da dahil 3 dalda Oscar ve 2 dalda BAFTA ödülü adaylığı bulunan film, ilk gösterimini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapmıştır.  Annihilation – Yok Oluş (2018) – IMDB: 6.8 Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen, Jeff VanderMeer’in aynı adlı 2014 romanından uyarlanan 2018 yapımı bilim kurgu ve psikolojik korku filmi Annihilation’ın başrolünde Natalie Portman bulunmaktadır. 43 milyon dolarlık hasılatıyla bütçesini ancak karşılayabilen film, pek çok yerel ve uluslararası ödüle ve ödül adaylığına layık görülmüştür.   
Ne izlesek diye düşünenler için muhteşem film önerileri listeledik. Film seçmeden önce bu listeye bakmanızda fayda var. İşte o liste…

Mandy (2018) – IMDB: 6.5

Panos Cosmatos’un yazıp yönettiği 2018 yapımı aksiyon ve korku filmi Mandy, ilk gösterimini Sundance’ta yapmış ve kısıtlı bir sinema gösteriminin ardından genel seyirci kitlesi ile buluşmuştur. Filmin çıkışına yakın bir süreçte yaşamını yitiren İzlandalı besteci Jóhann Jóhannsson’a ithaf edilen film, film müziklerini Jóhannsson’un bestelediği son filmlerdendir. 

Something’s Gotta Give – Aşkta Her Şey Mümkün (2003) – IMDB: 6.7

Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves ve Amanda Peet gibi ünlü isimlerin başrolleri paylaştığı Something’s Gotta Give, Nancy Myers’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2003 yapımı bir romantik komedi ve drama filmidir. Diane Keaton’a Başrolde En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı ve Altın Küre ödülü; Nicholson’a ise En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı kazandıran film, 80 milyon dolarlık dev bütçesine karşılık 266 milyon dolarlık hasılatıyla döneminde öne çıkmıştır.

The Lost Daughter – Kayıp Kız (2021) – IMDB: 6.7

Elena Ferrante’nin 2006 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan ve Maggie Gyllenhaal’ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan 2021 yapımı psikolojik drama filmi The Lost Daughter’ın başrol koltuğunda Olivia Colman oturmaktadır. En İyi Uyarlama Senaryo da dahil 3 dalda Oscar ve 2 dalda BAFTA ödülü adaylığı bulunan film, ilk gösterimini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapmıştır. 

Annihilation – Yok Oluş (2018) – IMDB: 6.8

Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen, Jeff VanderMeer’in aynı adlı 2014 romanından uyarlanan 2018 yapımı bilim kurgu ve psikolojik korku filmi Annihilation’ın başrolünde Natalie Portman bulunmaktadır. 43 milyon dolarlık hasılatıyla bütçesini ancak karşılayabilen film, pek çok yerel ve uluslararası ödüle ve ödül adaylığına layık görülmüştür. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.