İyi partili Osman Ay, Bölge halkının sorunları saymakla bitmiyor!

YEREL HABERLER 19.01.2023 - 22:47, Güncelleme: 21.01.2023 - 01:40
 

İyi partili Osman Ay, Bölge halkının sorunları saymakla bitmiyor!

İYİ Parti Onikişubat ilçe başkanı Av. Osman Ay beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Dereboğazı ve Kızılseki Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Ay, Bölge halkının en büyük problemlerinin içme suyu sorunları yaşaması olduğunu kaydetti. İşte Osman Ay’ın bölge hakkındaki görüşleri: “İlçe Yönetimimiz ve Mahalle başkanımız ile Dereboğazı ve Kızılseki Mahallelerimizi ziyaret ettik. Muhtarlıklarımızda mahalle sakinlerimizle bir araya geldik ve sorunlarını dinledik. Bölge halkının en büyük problemleri içme suyu sorunları yaşaması. 3-4 yıldır mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri dile getirmesine rağmen su kaynaklarının, tesisatının çalışmaları yapılmamış dolayısıyla bu durum içme suyu sorunlarının yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Hastaneler bölgeye çok uzak! Bir başka sorun ise Hastane problemi. Bu sorun sadece Dereboğazı ve Kızılseki’nin değil, Kızılseki, Öşlü, Karadere, Hartlap, Dereboğazı, Kale, Kızıldamlar, Fatmalı, Kurtlar, Cüceli bölge halkını ilgilendiren bir sorun. Halk, Kale aile sağlık ocağının entegre hastanesi olmasını talep ediyor.  Hafta sonu da dahil olmak üzere sürekli açık, acil durumlarda müdahale edecek sağlık personeli ve yine hafta sonları da açık bir hastane talep ediyor. Mevcut haliyle hafta sonları Acil durumlarda müdahale edecek bir sağlık görevlisi yok. Halk acil durumlar için 40-50 km uzaklıktaki şehir merkezinde bulunan hastanelere gelmek zorunda kalıyor. Anında müdahale edilmesi gereken bir durumda maalesef geç kalınabiliyor.  Ulaşım sorunu yaşanıyor! Başka bir sorun ise ulaşım sorunu. Mahalleden hareket eden minibüsler, şehir merkezine girdirilmiyor. Minibüsler yolcuyu şehir merkezine bırakamıyorlar. Bu da ikinci bir ulaşım aracına ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor ve halk için ekstra bir ekonomik külfet doğuruyor. Ek olarak yeni açılan İmran Kılıç köprüsünü minibüsler kullanamıyor, kullananlara trafik cezası yazılıyor. 25. 000 - 30. 000 nüfusu kapsayan bölge maalesef tüm Kahramanmaraş gibi hak ettiği hizmeti alamıyor. Bu bölge ihtiyaca cevap verecek büyüklükte bir hastaneyi, bir spor kompleksini, mesire alanını, halk pazarını, temiz ve sorunsuz içme suyu tesisatını, düzgün ve işlevsel otobüs ve minibüs güzergahını hak ediyor. Mahallelerimizin sorunlarına sırtınızı dönmeniz, sorunları görmezden gelmeniz için seçmedi bu halk sizi. Ya bu bahsettiğim sorunları çözün ya da #çokazkaldı biz geliyoruz. Biz çözeriz.” 
İYİ Parti Onikişubat ilçe başkanı Av. Osman Ay beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Dereboğazı ve Kızılseki Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Ay, Bölge halkının en büyük problemlerinin içme suyu sorunları yaşaması olduğunu kaydetti.

İşte Osman Ay’ın bölge hakkındaki görüşleri:

“İlçe Yönetimimiz ve Mahalle başkanımız ile Dereboğazı ve Kızılseki Mahallelerimizi ziyaret ettik. Muhtarlıklarımızda mahalle sakinlerimizle bir araya geldik ve sorunlarını dinledik. Bölge halkının en büyük problemleri içme suyu sorunları yaşaması. 3-4 yıldır mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri dile getirmesine rağmen su kaynaklarının, tesisatının çalışmaları yapılmamış dolayısıyla bu durum içme suyu sorunlarının yaşanmasına sebebiyet vermiştir.

Hastaneler bölgeye çok uzak!

Bir başka sorun ise Hastane problemi. Bu sorun sadece Dereboğazı ve Kızılseki’nin değil, Kızılseki, Öşlü, Karadere, Hartlap, Dereboğazı, Kale, Kızıldamlar, Fatmalı, Kurtlar, Cüceli bölge halkını ilgilendiren bir sorun. Halk, Kale aile sağlık ocağının entegre hastanesi olmasını talep ediyor. 

Hafta sonu da dahil olmak üzere sürekli açık, acil durumlarda müdahale edecek sağlık personeli ve yine hafta sonları da açık bir hastane talep ediyor. Mevcut haliyle hafta sonları Acil durumlarda müdahale edecek bir sağlık görevlisi yok. Halk acil durumlar için 40-50 km uzaklıktaki şehir merkezinde bulunan hastanelere gelmek zorunda kalıyor. Anında müdahale edilmesi gereken bir durumda maalesef geç kalınabiliyor. 

Ulaşım sorunu yaşanıyor!

Başka bir sorun ise ulaşım sorunu. Mahalleden hareket eden minibüsler, şehir merkezine girdirilmiyor. Minibüsler yolcuyu şehir merkezine bırakamıyorlar. Bu da ikinci bir ulaşım aracına ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor ve halk için ekstra bir ekonomik külfet doğuruyor. Ek olarak yeni açılan İmran Kılıç köprüsünü minibüsler kullanamıyor, kullananlara trafik cezası yazılıyor.

25. 000 - 30. 000 nüfusu kapsayan bölge maalesef tüm Kahramanmaraş gibi hak ettiği hizmeti alamıyor. Bu bölge ihtiyaca cevap verecek büyüklükte bir hastaneyi, bir spor kompleksini, mesire alanını, halk pazarını, temiz ve sorunsuz içme suyu tesisatını, düzgün ve işlevsel otobüs ve minibüs güzergahını hak ediyor. Mahallelerimizin sorunlarına sırtınızı dönmeniz, sorunları görmezden gelmeniz için seçmedi bu halk sizi. Ya bu bahsettiğim sorunları çözün ya da #çokazkaldı biz geliyoruz. Biz çözeriz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.