Afşin’de Arı Dünyası Müzesi ve Kafeteryası projesi!

YEREL HABERLER 12.01.2023 - 21:10, Güncelleme: 12.01.2023 - 21:10
 

Afşin’de Arı Dünyası Müzesi ve Kafeteryası projesi!

Afşin Belediyesi, Arı Evi’nin ardından Arı Dünyası Müzesi yapmak için kolları sıvadı. İşte Başkan Güven'den proje hakkında açıklamalar.

Arı Dünyası Müzesi inşaatını inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, proje tamamlandığında Afşin’in yine bir ilke imza atacağını ifade etti. İlçenin alternatif turizm alanlarını genişletmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Güven, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yine bir ilk olacak Afşin Arı Dünyası Müzesi projemizi hayata geçiriyoruz. İlçemize, tek parçada dünyanın en büyük lavanta tarlasını oluşturduk, ardından içine bir kısmı cam olan ve ziyaretçilerimizin arıların verimliliğini, doğal ortamlarını ve bal üretim aşamasını gözlemeyebileceği arı evini kurduk. Şimdi de arı müzemizle arı dünyası ve kafeteryasını oluşturuyoruz” dedi. Güven, “Projemizin tamamlanmasıyla birlikte lavanta tarlamızı ziyaret gelen vatandaşlarımızı çok daha iyi ortamda ağırlayacağız. Görsel olarak farklı bir proje olacak. İlk defa denenen bir inşaat konsepti olacak. Oval binalar tasarlandı. Ziyaretçilerimiz arıya ilişkin her detayı burada görüp inceleyebilecek. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımızın oturma alanlarıyla güzel zaman geçireceklerini ve fotoğraf çekim alanıyla da güzel anılara sahip olacağını düşünüyoruz. Afşin halkının keyif ve gururla vakit geçireceği bu alan çok yakında hizmete açılacak. Şimdiden hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.
Afşin Belediyesi, Arı Evi’nin ardından Arı Dünyası Müzesi yapmak için kolları sıvadı. İşte Başkan Güven'den proje hakkında açıklamalar.

Arı Dünyası Müzesi inşaatını inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, proje tamamlandığında Afşin’in yine bir ilke imza atacağını ifade etti.

İlçenin alternatif turizm alanlarını genişletmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Güven, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yine bir ilk olacak Afşin Arı Dünyası Müzesi projemizi hayata geçiriyoruz. İlçemize, tek parçada dünyanın en büyük lavanta tarlasını oluşturduk, ardından içine bir kısmı cam olan ve ziyaretçilerimizin arıların verimliliğini, doğal ortamlarını ve bal üretim aşamasını gözlemeyebileceği arı evini kurduk. Şimdi de arı müzemizle arı dünyası ve kafeteryasını oluşturuyoruz” dedi.

Güven, “Projemizin tamamlanmasıyla birlikte lavanta tarlamızı ziyaret gelen vatandaşlarımızı çok daha iyi ortamda ağırlayacağız. Görsel olarak farklı bir proje olacak. İlk defa denenen bir inşaat konsepti olacak. Oval binalar tasarlandı. Ziyaretçilerimiz arıya ilişkin her detayı burada görüp inceleyebilecek. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımızın oturma alanlarıyla güzel zaman geçireceklerini ve fotoğraf çekim alanıyla da güzel anılara sahip olacağını düşünüyoruz. Afşin halkının keyif ve gururla vakit geçireceği bu alan çok yakında hizmete açılacak. Şimdiden hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.