Maraş Yemekleri kitabını da kültür hazinesine ekledi!

YEREL HABERLER 30.12.2022 - 16:05, Güncelleme: 30.12.2022 - 16:05
 

Maraş Yemekleri kitabını da kültür hazinesine ekledi!

Kahramanmaraş ile ilgili yazılan kitap ve eserlere destek veren Dulkadiroğlu Belediyesi, Maraş Yemekleri kitabını da kültür hazinesine ekledi.

Kahramanmaraş mutfağının konu edildiği, yemek kültürünün ve tariflerinin verildiği Maraş Yemekleri kitabı, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde tanıtıldı. Mürüvvet Nazlı’nın kaleme aldığı eserde, Kahramanmaraş mutfak kültürüne ait birçok bilgi ve fotoğraf yer alıyor. Unutulmaya yüz tutmuş Kahramanmaraş yemeklerinden, günümüzde popülerliği artmış ürünlere kadar birçok konuda geniş bilgilerin yer aldığı eserin tanıtımına katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin kültür hazinesine bir katkı daha yaptıklarının altını çizdi. Bu gibi eserlerin öneminin büyük olduğunu ifade eden Başkan Okay, emeği geçenlere teşekkür etti. Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü gelecek nesillere taşıma adına Mutfak Müzesi projesini hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Okay, buradaki bilgi ve belgelerin kalıcılığını sağlayan eserlerin de yazılmasının olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. Tanıtım programına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı katıldı. 
Kahramanmaraş ile ilgili yazılan kitap ve eserlere destek veren Dulkadiroğlu Belediyesi, Maraş Yemekleri kitabını da kültür hazinesine ekledi.

Kahramanmaraş mutfağının konu edildiği, yemek kültürünün ve tariflerinin verildiği Maraş Yemekleri kitabı, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde tanıtıldı.

Mürüvvet Nazlı’nın kaleme aldığı eserde, Kahramanmaraş mutfak kültürüne ait birçok bilgi ve fotoğraf yer alıyor. Unutulmaya yüz tutmuş Kahramanmaraş yemeklerinden, günümüzde popülerliği artmış ürünlere kadar birçok konuda geniş bilgilerin yer aldığı eserin tanıtımına katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin kültür hazinesine bir katkı daha yaptıklarının altını çizdi.

Bu gibi eserlerin öneminin büyük olduğunu ifade eden Başkan Okay, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü gelecek nesillere taşıma adına Mutfak Müzesi projesini hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Okay, buradaki bilgi ve belgelerin kalıcılığını sağlayan eserlerin de yazılmasının olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

Tanıtım programına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı katıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.