Kahramanmaraş’ta bir hasta Böbrek nakli ile yaşama bağlandı!

YEREL HABERLER 23.12.2022 - 12:40, Güncelleme: 23.12.2022 - 12:40
 

Kahramanmaraş’ta bir hasta Böbrek nakli ile yaşama bağlandı!

Kahramanmaraş’ta 28 yaşındaki Gökhan Durdi, babasından nakledilen böbrekle yaşama tutundu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Organ Nakil Merkezi, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalı başkanı Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. İlhami Taner Kale, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sezgin Topuz, Nefrololi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Özkan Güngör, Prof. Dr. Orçun Altunören, Doç. Dr. Ertuğrul Erken, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Arslan ve nakil merkezi ekibi tarafından gerçekleştiren operasyonla Ali Durdi’den alınan böbrek, başarıyla 28 yaşındaki Gökhan Durdi'ye nakledildi. Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Ali Durdi, böbrek yetmezliği hastası olan 28 yaşındaki oğlu Gökhan’a böbreğinin birini vermeye karar verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan testlerde babanın dokularının oğluyla uyuştuğunu belirlendi. Ali Durdi'den alınan böbrekle sağlığına kavuşan hasta, nakli gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.
Kahramanmaraş’ta 28 yaşındaki Gökhan Durdi, babasından nakledilen böbrekle yaşama tutundu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Organ Nakil Merkezi, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalı başkanı Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. İlhami Taner Kale, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sezgin Topuz, Nefrololi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Özkan Güngör, Prof. Dr. Orçun Altunören, Doç. Dr. Ertuğrul Erken, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Arslan ve nakil merkezi ekibi tarafından gerçekleştiren operasyonla Ali Durdi’den alınan böbrek, başarıyla 28 yaşındaki Gökhan Durdi'ye nakledildi.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Ali Durdi, böbrek yetmezliği hastası olan 28 yaşındaki oğlu Gökhan’a böbreğinin birini vermeye karar verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan testlerde babanın dokularının oğluyla uyuştuğunu belirlendi. Ali Durdi'den alınan böbrekle sağlığına kavuşan hasta, nakli gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.