Akkurt, esnaflarımızın 2023 yılından beklentileri çok fazla!

EKONOMİ 23.12.2022 - 12:30, Güncelleme: 27.12.2022 - 17:14
 

Akkurt, esnaflarımızın 2023 yılından beklentileri çok fazla!

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu.  Başkan Akkurt, esnafların 2023 yılından beklentilerinin çok fazla olduğunu söyledi. “2022 yılı imalatçı esnaflarımız için çok iyi geçti” 2022 yılını değerlendiren Akkurt,“Bilindiği üzere pandemi süreci tüm Dünya’yı ve ülkemizi çok etkiledi. 2022 yılının ilk çeyreğinden sonra pandemi de normalleşme sürecine girdik. 2022 yılı esnaf ve sanatkârımız için son iki yıla göre daha iyi geçti. 2022 yılı imalatçı esnaflarımız için çok iyi geçti. Bunun yurt dışı pazarı çok etkiledi. Cumhurbaşkanımız piyasayı rahatlama adına esnaf kefaletler aracılığıyla kredi limitlerimizi 500 bin TL’ye çıkarttı. Kredi faizleri yüzde 7,5 oranına düştü. Buda esnaflarımızı çok memnun etti.” İfadelerine yer verdi. “Devletimize güveniyoruz” 2023 beklentileri hakkında da konuşan Muhlis Akkurt, “2023 yılının esnaf ve sanatkârımıza hayırlı bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum. 2023 yılından esnaflarımız beklentisi çok yüksek.2023 yılının ilk çeyreğinde piyasalarda bir rahatlamanın olacağını tahmin ediyoruz. Devletimize güveniyoruz. Esnaflarımızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğini düşünüyorum.”dedi “Sicil affında bir adım bekliyoruz” Son olarak ise esnafların kanayan yarası olan sicil affı düzenlemesi hakkında konuşan Akkurt şunları söyledi, “Sicil affı resmi gazetede yayımlandı ama özellikle özel bankalar uygulama yapmıyorlar. Devlet bankalarımızda yapmıyor. Esnaflarımızın mağduriyetleri devam ediyor. Bu noktada devletimizden bir adım daha bekliyoruz.”
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, fisiltihaber.com.tr ’ye konuştu.  Başkan Akkurt, esnafların 2023 yılından beklentilerinin çok fazla olduğunu söyledi.

“2022 yılı imalatçı esnaflarımız için çok iyi geçti”

2022 yılını değerlendiren Akkurt,“Bilindiği üzere pandemi süreci tüm Dünya’yı ve ülkemizi çok etkiledi. 2022 yılının ilk çeyreğinden sonra pandemi de normalleşme sürecine girdik. 2022 yılı esnaf ve sanatkârımız için son iki yıla göre daha iyi geçti. 2022 yılı imalatçı esnaflarımız için çok iyi geçti. Bunun yurt dışı pazarı çok etkiledi. Cumhurbaşkanımız piyasayı rahatlama adına esnaf kefaletler aracılığıyla kredi limitlerimizi 500 bin TL’ye çıkarttı. Kredi faizleri yüzde 7,5 oranına düştü. Buda esnaflarımızı çok memnun etti.” İfadelerine yer verdi.

“Devletimize güveniyoruz”

2023 beklentileri hakkında da konuşan Muhlis Akkurt, “2023 yılının esnaf ve sanatkârımıza hayırlı bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum. 2023 yılından esnaflarımız beklentisi çok yüksek.2023 yılının ilk çeyreğinde piyasalarda bir rahatlamanın olacağını tahmin ediyoruz. Devletimize güveniyoruz. Esnaflarımızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğini düşünüyorum.”dedi

“Sicil affında bir adım bekliyoruz”

Son olarak ise esnafların kanayan yarası olan sicil affı düzenlemesi hakkında konuşan Akkurt şunları söyledi, “Sicil affı resmi gazetede yayımlandı ama özellikle özel bankalar uygulama yapmıyorlar. Devlet bankalarımızda yapmıyor. Esnaflarımızın mağduriyetleri devam ediyor. Bu noktada devletimizden bir adım daha bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.