Özenle hazırlanan Bakü Seyahat Rehberine mutlaka göz atın!

SEYAHAT - KİTAP 06.12.2022 - 17:31, Güncelleme: 08.12.2022 - 17:05
 

Özenle hazırlanan Bakü Seyahat Rehberine mutlaka göz atın!

Sizler için Bakü’ye yolunuz düşerse burada mutlaka ziyaret etmeniz yerleri listeledik. İşte özenle hazırlanan Bakü seyahat rehberi…

Sizler için Bakü’ye yolunuz düşerse burada mutlaka ziyaret etmeniz yerleri listeledik. İşte özenle hazırlanan Bakü seyahat rehberi… Bakü İçerişehir 2000 yılında UNESCO Dünya Tarih Mirasları Listesi’ne giren bu bölge, 2003 yılında korumaya alınmıştır.  Şirvanşahlar Sarayı Bakü’nün İçerişehir bölgesini gezerken görebileceğiniz bu saray, surların arkasında yer alıyor. 15. yüzyılda Şirvanşahlar hanedanının şahı İbrahim Halilullah tarafından inşa ettirilen yapı, 1964 yılından bu yana müze olarak kullanılıyor.  Haydar Aliyev Kültür Merkezi İnşasına 2007 yılında başlanan yapı, 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılmış. Kısa tarihine rağmen dış görünüşüyle dikkat çeken bina, turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş.  Kız Kalesi 13. yüzyılın en meşhur mimarlarından Masud İbn Davut’un imzasını taşıyan kalenin uzunluğu tam tamına 27 metre!  Ateşgah Dünya üzerindeki üç Mecusi ibadethaneden biri olan Ateşgah, kelime anlamı olarak ateş mabedi anlamına geliyor. Yapı, Bakü şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. Nizami Caddesi Dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu Nizami Caddesi, süslemeleri ve dizaynıyla İstanbul’un göz bebeği İstiklal Caddesi’ni andırmaktadır.  
Sizler için Bakü’ye yolunuz düşerse burada mutlaka ziyaret etmeniz yerleri listeledik. İşte özenle hazırlanan Bakü seyahat rehberi…

Sizler için Bakü’ye yolunuz düşerse burada mutlaka ziyaret etmeniz yerleri listeledik. İşte özenle hazırlanan Bakü seyahat rehberi…

Bakü İçerişehir

2000 yılında UNESCO Dünya Tarih Mirasları Listesi’ne giren bu bölge, 2003 yılında korumaya alınmıştır. 

Şirvanşahlar Sarayı

Bakü’nün İçerişehir bölgesini gezerken görebileceğiniz bu saray, surların arkasında yer alıyor. 15. yüzyılda Şirvanşahlar hanedanının şahı İbrahim Halilullah tarafından inşa ettirilen yapı, 1964 yılından bu yana müze olarak kullanılıyor. 

Haydar Aliyev Kültür Merkezi

İnşasına 2007 yılında başlanan yapı, 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılmış. Kısa tarihine rağmen dış görünüşüyle dikkat çeken bina, turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş. 

Kız Kalesi

13. yüzyılın en meşhur mimarlarından Masud İbn Davut’un imzasını taşıyan kalenin uzunluğu tam tamına 27 metre! 

Ateşgah

Dünya üzerindeki üç Mecusi ibadethaneden biri olan Ateşgah, kelime anlamı olarak ateş mabedi anlamına geliyor. Yapı, Bakü şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor.

Nizami Caddesi

Dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu Nizami Caddesi, süslemeleri ve dizaynıyla İstanbul’un göz bebeği İstiklal Caddesi’ni andırmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.