Netflix’in Yeni dizisi Wednesday için merak edilenler!

DİZİ - FİLM 04.12.2022 - 18:32, Güncelleme: 04.12.2022 - 18:32
 

Netflix’in Yeni dizisi Wednesday için merak edilenler!

Netflix’in Yeni dizisi Wednesday, karanlık ve gotik unsurlarla bezeli atmosferiyle dikkat çekiyor. 93 ülkede en çok izlenen ilk 10 yapımdan birisi oldu.

Wednesday, gösterime girdiği ilk haftada 341 milyon saat izlenmeye ulaşarak önemli bir rekora imza attı ve platformun, ilk haftasında en çok izlenen İngilizce yapımı haline geldi. Wednesday dizisi, Addams Ailesi isimli ünlü karikatür ve sinema serisinden ilham alıyor. Addams Ailesi, Amerikalı karikatürist Charles Addams tarafından yaratılan karikatür serisinden uyarlanan ikonik bir seri. Addams Ailesi’nin kara mizah ve gotik unsurlarla bezeli sıra dışı hikâyesi ilk defa 1964 yılında televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşmuştu. Hikâye, ilk defa 1991 yılında beyaz perdede anlatıldıktan sonra, Addams Ailesi dünyanın en popüler kurgusal ailelerinden birisi haline geldi.  Dizinin ana karakteri Wednesday Addams da donuk karakteri ve karanlık zekâsıyla bu sıra dışı anlatıyı güçlendiren en önemli unsurlardan birisi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Ana karakterin mücadele etmek zorunda olduğu sinsi düşmanlar ve tehlikeli yaratıklar ise dizedeki gerilim unsurunun üst düzeye çıkmasına katkı sağlıyor. Amerikalı yönetmen, beyaz perdede “gotik ve karanlık” dünyalar yaratmadaki ustalığıyla tanınıyor.   
Netflix’in Yeni dizisi Wednesday, karanlık ve gotik unsurlarla bezeli atmosferiyle dikkat çekiyor. 93 ülkede en çok izlenen ilk 10 yapımdan birisi oldu.

Wednesday, gösterime girdiği ilk haftada 341 milyon saat izlenmeye ulaşarak önemli bir rekora imza attı ve platformun, ilk haftasında en çok izlenen İngilizce yapımı haline geldi.

Wednesday dizisi, Addams Ailesi isimli ünlü karikatür ve sinema serisinden ilham alıyor.

Addams Ailesi, Amerikalı karikatürist Charles Addams tarafından yaratılan karikatür serisinden uyarlanan ikonik bir seri. Addams Ailesi’nin kara mizah ve gotik unsurlarla bezeli sıra dışı hikâyesi ilk defa 1964 yılında televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşmuştu. Hikâye, ilk defa 1991 yılında beyaz perdede anlatıldıktan sonra, Addams Ailesi dünyanın en popüler kurgusal ailelerinden birisi haline geldi. 

Dizinin ana karakteri Wednesday Addams da donuk karakteri ve karanlık zekâsıyla bu sıra dışı anlatıyı güçlendiren en önemli unsurlardan birisi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Ana karakterin mücadele etmek zorunda olduğu sinsi düşmanlar ve tehlikeli yaratıklar ise dizedeki gerilim unsurunun üst düzeye çıkmasına katkı sağlıyor.

Amerikalı yönetmen, beyaz perdede “gotik ve karanlık” dünyalar yaratmadaki ustalığıyla tanınıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.