Gözaltı morluğu neden olur? İşte morluk sebepleri!

SAĞLIK 15.11.2022 - 21:22, Güncelleme: 15.11.2022 - 21:22
 

Gözaltı morluğu neden olur? İşte morluk sebepleri!

Baş belası gözaltı morlukları neden olur, gözaltı morluklarına etki eden besinler var mı? İşte detaylar…

Baş belası gözaltı morlukları neden olur, gözaltı morluklarına etki eden besinler var mı? İşte detaylar… Hacim kaybı sadece yaşla birlikte olmaz. Unutmayın, su insan vücudunun yaklaşık %60'ını oluşturur. Ciddi bir şekilde susuz kalırsanız, cildiniz ve göz altınızdaki hassas doku da dahil olmak üzere vücudunuzun dokuları küçülmeye başlar.  Yaşa bağlı hacim kaybının aksine, bu ciddi şekilde uykusuz olan herkesin başına gelebilir. Vücudunuzun kendi sirkadiyen ritminin düzenli bir programa alışması ve uykusuzluğun önlenmesi için her akşam aynı saatte uyumak her zaman yardımcı olur. En yaygın ve ne yazık ki tedavisi en zor olanlardan biri basitçe genetiktir ve buna periorbital hiperpigmentasyon denir. Kafein, retinol, yosun, hyaluronik asit ve daha fazlasını içeren göz kremleri gibi koyu halkaların görünümünü maskelemeye yardımcı olabilecek şeyler her zaman vardır.  
Baş belası gözaltı morlukları neden olur, gözaltı morluklarına etki eden besinler var mı? İşte detaylar…

Baş belası gözaltı morlukları neden olur, gözaltı morluklarına etki eden besinler var mı? İşte detaylar…

Hacim kaybı sadece yaşla birlikte olmaz. Unutmayın, su insan vücudunun yaklaşık %60'ını oluşturur. Ciddi bir şekilde susuz kalırsanız, cildiniz ve göz altınızdaki hassas doku da dahil olmak üzere vücudunuzun dokuları küçülmeye başlar. 

Yaşa bağlı hacim kaybının aksine, bu ciddi şekilde uykusuz olan herkesin başına gelebilir. Vücudunuzun kendi sirkadiyen ritminin düzenli bir programa alışması ve uykusuzluğun önlenmesi için her akşam aynı saatte uyumak her zaman yardımcı olur.

En yaygın ve ne yazık ki tedavisi en zor olanlardan biri basitçe genetiktir ve buna periorbital hiperpigmentasyon denir. Kafein, retinol, yosun, hyaluronik asit ve daha fazlasını içeren göz kremleri gibi koyu halkaların görünümünü maskelemeye yardımcı olabilecek şeyler her zaman vardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.