Whittier Kasabasının gizemi nedir? Tüm nüfus tek binaya yerleştirildi!

YAŞAM 10.11.2022 - 21:30, Güncelleme: 10.11.2022 - 21:30
 

Whittier Kasabasının gizemi nedir? Tüm nüfus tek binaya yerleştirildi!

Whittier kasabasının gizemini duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm nüfusun tek binada toplandığı binada pek çok şey var.

Whittier kasabasının gizemini duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm nüfusun tek binada toplandığı binada  ilkokuldan postaneye, marketten kiliseye kadar pek çok şey var. Amerika Birleşik Devletleri, Soğuk Savaş’ın başladığı yıllarda Sibirya’dan gelebilecek Sovyetler Birliği saldırılarına karşı bir sınır karakolu inşa etmeye karar verdi. Begich Towers binasının inşa çalışmaları 1953 yılında başladı, inşaat 1957 yılında tamamlandı. Bina Whittier kasabası bölgesindeki tüm askeri personeli barındırabilecek şekilde tasarlandı.  Binada, aynı anda 500’den fazla asker barınabiliyordu. 1960 yılına gelindiğinde ABD ordusu, Alaska’daki askeri karakollarını Sibirya kıyılarına daha yakın bir bölgeye taşımaya karar verdi. Böylece daha önce inşa edilen kompleks yavaş yavaş önemini kaybetmeye başladı ve ABD ordusu binayı terk etti… 27 Mart 1964 yılında Alaska’da meydana gelen korkunç bir deprem, bölgedeki yerleşimlerin neredeyse tamamını yerle bir etti. ABD tarihinin en büyük depremlerinden biri, en korkunç yüzünü Alaska’da göstermişti. Ama onca yıkıntının arasında, sapasağlam bir bina ayakta durmaya devam ediyordu! Deprem nedeniyle evlerini kaybeden bölge halkı orduya ait bu binaya taşınmaya karar verdi. Bugün bile binaya yerleşen sakinlerin dışarıya çıkmasını gerektirecek bir şey yok. Postane, kilise, karakol, okul, market ve daha pek çok yapı, binanın içerisinde yer alıyor.  Begich Towers, en yüksek nüfusuna ise 2017 yılında ulaştı. 2017’de binada 446 kişi yaşıyordu.   
Whittier kasabasının gizemini duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm nüfusun tek binada toplandığı binada pek çok şey var.

Whittier kasabasının gizemini duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Tüm nüfusun tek binada toplandığı binada  ilkokuldan postaneye, marketten kiliseye kadar pek çok şey var.

Amerika Birleşik Devletleri, Soğuk Savaş’ın başladığı yıllarda Sibirya’dan gelebilecek Sovyetler Birliği saldırılarına karşı bir sınır karakolu inşa etmeye karar verdi. Begich Towers binasının inşa çalışmaları 1953 yılında başladı, inşaat 1957 yılında tamamlandı. Bina Whittier kasabası bölgesindeki tüm askeri personeli barındırabilecek şekilde tasarlandı. 

Binada, aynı anda 500’den fazla asker barınabiliyordu. 1960 yılına gelindiğinde ABD ordusu, Alaska’daki askeri karakollarını Sibirya kıyılarına daha yakın bir bölgeye taşımaya karar verdi. Böylece daha önce inşa edilen kompleks yavaş yavaş önemini kaybetmeye başladı ve ABD ordusu binayı terk etti…

27 Mart 1964 yılında Alaska’da meydana gelen korkunç bir deprem, bölgedeki yerleşimlerin neredeyse tamamını yerle bir etti. ABD tarihinin en büyük depremlerinden biri, en korkunç yüzünü Alaska’da göstermişti. Ama onca yıkıntının arasında, sapasağlam bir bina ayakta durmaya devam ediyordu!
Deprem nedeniyle evlerini kaybeden bölge halkı orduya ait bu binaya taşınmaya karar verdi.

Bugün bile binaya yerleşen sakinlerin dışarıya çıkmasını gerektirecek bir şey yok. Postane, kilise, karakol, okul, market ve daha pek çok yapı, binanın içerisinde yer alıyor.  Begich Towers, en yüksek nüfusuna ise 2017 yılında ulaştı. 2017’de binada 446 kişi yaşıyordu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.