Avukat Sinan Ölker Elbistan’ın hava kirliliğine dikkat çekti!

YEREL HABERLER 07.11.2022 - 18:34, Güncelleme: 07.11.2022 - 18:34
 

Avukat Sinan Ölker Elbistan’ın hava kirliliğine dikkat çekti!

Kahramanmaraş Barosu’na kayıtlı Elbistanlı Avukat Sinan Ölker Elbistan Adliyesi önünde Elbistan’ın hava kirliliğine yönelik açıklama yaptı.

Ölker, “Hepimizin ailesinde en az bir kişinin hava kirliliği sebebiyle kanser hastalığıyla mücadele ettiğine şahit oluyoruz.Geçtiğimiz günlerde şeker fabrikasının bacasından çıkan siyah dumanı Elbistan halkı bir kez daha üzüntüyle izledi.”dedi. Avukat Ölker Elbistan’da hava kirliliği oluşturduğu iddiasıyla Mutlucan Şeker Fabrikasıyla ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesi verdi.  Elbistan’ın havasının hem Termik Santrali hem de Şeker Fabrikası nedeniyle kirletildiğini öne süren Avukat Ölker Elbistan’ın uzun yıllardır hava kirliliği nedeni ile mücadele verdiklerini hatırlattı. İşte Ölker’in o açıklaması:  “Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız” CREA tarafından hazırlanan 2020 dünya hava kirliliği raporunda, Afşin ve Elbistan tüm Dünya’da kömürlü termik santrallerden salınan kükürtdioksitten kaynaklı hava kirliliği sıralamasında 5. sırada yer almaktadır. Hepimizin ailesinde en az bir kişinin hava kirliliği sebebiyle kanser hastalığıyla mücadele ettiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde şeker fabrikasının bacasından çıkan siyah dumanı Elbistan halkı bir kez daha üzüntüyle izledi. İlçemiz hava kirliliğiyle ilgili yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Bugüne kadar yöneticiler ve yetkililerin konuyla ilgili bir tek önlem dahi almadığını hepimiz biliyoruz. Bu konuya artık dur diyebilmek adına, Elbistan’ın temiz havaya kavuşması ve evlatlarımızın sağlıklı birey olarak yetişmeleri açısından bugün itibariyle elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız.” 
Kahramanmaraş Barosu’na kayıtlı Elbistanlı Avukat Sinan Ölker Elbistan Adliyesi önünde Elbistan’ın hava kirliliğine yönelik açıklama yaptı.

Ölker, “Hepimizin ailesinde en az bir kişinin hava kirliliği sebebiyle kanser hastalığıyla mücadele ettiğine şahit oluyoruz.Geçtiğimiz günlerde şeker fabrikasının bacasından çıkan siyah dumanı Elbistan halkı bir kez daha üzüntüyle izledi.”dedi.

Avukat Ölker Elbistan’da hava kirliliği oluşturduğu iddiasıyla Mutlucan Şeker Fabrikasıyla ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesi verdi. 

Elbistan’ın havasının hem Termik Santrali hem de Şeker Fabrikası nedeniyle kirletildiğini öne süren Avukat Ölker Elbistan’ın uzun yıllardır hava kirliliği nedeni ile mücadele verdiklerini hatırlattı.

İşte Ölker’in o açıklaması: 

“Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız”

CREA tarafından hazırlanan 2020 dünya hava kirliliği raporunda, Afşin ve Elbistan tüm Dünya’da kömürlü termik santrallerden salınan kükürtdioksitten kaynaklı hava kirliliği sıralamasında 5. sırada yer almaktadır. Hepimizin ailesinde en az bir kişinin hava kirliliği sebebiyle kanser hastalığıyla mücadele ettiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde şeker fabrikasının bacasından çıkan siyah dumanı Elbistan halkı bir kez daha üzüntüyle izledi. İlçemiz hava kirliliğiyle ilgili yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Bugüne kadar yöneticiler ve yetkililerin konuyla ilgili bir tek önlem dahi almadığını hepimiz biliyoruz. Bu konuya artık dur diyebilmek adına, Elbistan’ın temiz havaya kavuşması ve evlatlarımızın sağlıklı birey olarak yetişmeleri açısından bugün itibariyle elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.