İzmir’de mutlaka gidilmesi gereken Öğrenci dostu kütüphaneler!

KÜLTÜR 06.11.2022 - 22:05, Güncelleme: 06.11.2022 - 22:05
 

İzmir’de mutlaka gidilmesi gereken Öğrenci dostu kütüphaneler!

İzmir’de öğrenciyseniz ya da yolunun bir şekilde buraya düşerse bu kütüphanelere mutlaka uğramalısınız. İşte sizler hazırlamış olduğumuz kütüphane listesi…

İzmir’de öğrenciyseniz ya da yolunun bir şekilde buraya düşerse bu kütüphanelere mutlaka uğramalısınız. İşte sizler hazırlamış olduğumuz kütüphane listesi… İzmir Milli Kütüphane Konak’ta bulunan bu yapı, Neo-Klasik Türk Mimarisinin en önemli eserlerinden birisidir. Kütüphanenin böyle eşsiz bir atmosferi varken ders çalışmakta bir hayli keyifli hale geliyor.  Ahmet Piriştina Vapur Kütüphanesi Bu kütüphanenin Türkiye’de başka bir eşi benzeri yok. Ülkemizin ilk vapur kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Sizce de görülmeyi hak etmiyor mu?  Güzelbahçe Kütüphanesi Burası oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Aradığınız eserleri kolaylıkla burada bulabilirsiniz. Kent Kütüphanesi Bu kütüphanede otuz binden fazla yabancı dilde kaynak var ve çoğu da İngilizce kaynaklardan oluşuyor.  Şato Kütüphanesi Burası İzmir’de kurulan ilk dijital kütüphane olma özelliğine sahiptir. Bünyesinde envai çeşit dergiler mevcut. Necip Paşa Kütüphanesi 1827 yılında yapılmış bu yapı, Osmanlı döneminin ilk kütüphane örneklerinden sayılıyor. Kütüphane içerisinde iki binden fazla nadir yazma ve basma eserler bulunuyor. Havagazı Gençlik Merkezi Araştırma Kütüphanesi Bu kütüphane tam öğrencilere yönelik bir kütüphane desek yalan olmaz.  Çalışmaya gittiğinizde yalnız olmadığınızı kısa sürede fark edebilirsiniz.  Adile Naşit Kitaplığı Adile Naşit Parkı içerisinde yer alan bu kütüphane, üyelik sistemiyle çalışıyor ve ödünç kitap veriyor.  fisiltihaber.com.tr - kültür   
İzmir’de öğrenciyseniz ya da yolunun bir şekilde buraya düşerse bu kütüphanelere mutlaka uğramalısınız. İşte sizler hazırlamış olduğumuz kütüphane listesi…

İzmir’de öğrenciyseniz ya da yolunun bir şekilde buraya düşerse bu kütüphanelere mutlaka uğramalısınız. İşte sizler hazırlamış olduğumuz kütüphane listesi…

İzmir Milli Kütüphane

Konak’ta bulunan bu yapı, Neo-Klasik Türk Mimarisinin en önemli eserlerinden birisidir. Kütüphanenin böyle eşsiz bir atmosferi varken ders çalışmakta bir hayli keyifli hale geliyor. 

Ahmet Piriştina Vapur Kütüphanesi

Bu kütüphanenin Türkiye’de başka bir eşi benzeri yok. Ülkemizin ilk vapur kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Sizce de görülmeyi hak etmiyor mu? 

Güzelbahçe Kütüphanesi

Burası oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Aradığınız eserleri kolaylıkla burada bulabilirsiniz.

Kent Kütüphanesi

Bu kütüphanede otuz binden fazla yabancı dilde kaynak var ve çoğu da İngilizce kaynaklardan oluşuyor. 

Şato Kütüphanesi

Burası İzmir’de kurulan ilk dijital kütüphane olma özelliğine sahiptir. Bünyesinde envai çeşit dergiler mevcut.

Necip Paşa Kütüphanesi

1827 yılında yapılmış bu yapı, Osmanlı döneminin ilk kütüphane örneklerinden sayılıyor. Kütüphane içerisinde iki binden fazla nadir yazma ve basma eserler bulunuyor.

Havagazı Gençlik Merkezi Araştırma Kütüphanesi

Bu kütüphane tam öğrencilere yönelik bir kütüphane desek yalan olmaz.  Çalışmaya gittiğinizde yalnız olmadığınızı kısa sürede fark edebilirsiniz. 

Adile Naşit Kitaplığı

Adile Naşit Parkı içerisinde yer alan bu kütüphane, üyelik sistemiyle çalışıyor ve ödünç kitap veriyor. 

fisiltihaber.com.tr - kültür 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.