1 Milyon ziyaretçiyle Şehrin turizmine çıta atlatılacak!

TURİZM 04.11.2022 - 20:32, Güncelleme: 04.11.2022 - 20:32
 

1 Milyon ziyaretçiyle Şehrin turizmine çıta atlatılacak!

Kahramanmaraş’ın en önemli doğal güzelliklerinden Ali Kayası turizme kazandırılıyor. Bu projeyle bölgeye 1 milyon ziyaretçi gelmesi planlanıyor.

Güngör, “Verilere göre şehrimizin yıllık turizm potansiyeli 250 bine yakın. Bunu ilk aşamada 500 bin, orta vadede de bir milyona çıkarmamız imkânsız değil. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımlarla inşallah hedeflediğimiz turizm potansiyeline ulaşacağız.”dedi. Bölgeye ulaşım için Bulutoğlu Mahallesi’nden 18 kilometre yeni yol açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 500 metrekare cam teras, kafeterya ve restoran, yürüyüş yolları, sosyal alanlar ve otoparkı kapsayan Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nin temelini attı. Projenin detayları hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör şunları söyledi, “Şehrimizin turizm potansiyelini artırmak için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Şehrimizdeki turizm alanlarımızın niteliğini ve niceliğini artırıyoruz. Teras Kafe olarak bilinen yeni adıyla Şairler Tepesi olan tesisimiz bunlardan bir tanesi. Şairler Tepesi’nde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah kısa süre içerisinde burayı hizmete açacağız. Şehrimize gelen misafirlerimizin en uğrak mekânlarından birisi olacak inşallah. Ali Kayası, özellikle barajın da yapılmasıyla birlikte çok daha önemli bir doğal güzellik haline geldi. Burada hayata geçireceğimiz cam teras sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel mekânlarından birisi olacak. Buraya bölgenin dokusuna uygun yeni yeme içme mekânı, sosyal donatı alanları ve yürüyüş yolları kazandıracağız. Geçtiğimiz yıl buranın yolunu yaptık. İnşallah tesisin inşasının tamamlanmasının ardından asfaltını da tamamlayarak Ali Kayası’nı daha ulaşılabilir hale getireceğiz. İkinci etap çalışmalarımızda da Menzelet Barajı’ndan buraya tekneyle bağlantı sağlayacağız. Yine ikinci etap çalışmalarımız kapsamında Ali Kayası’na bir de cam köprü kazandıracağız. Projemizin devamında ise buraya yeni kamp alanları ve bungalov evler kazandırarak Ali Kayası’nın cazibesini daha da artıracağız.” fisiltihaber.com.tr - turizm  
Kahramanmaraş’ın en önemli doğal güzelliklerinden Ali Kayası turizme kazandırılıyor. Bu projeyle bölgeye 1 milyon ziyaretçi gelmesi planlanıyor.

Güngör, “Verilere göre şehrimizin yıllık turizm potansiyeli 250 bine yakın. Bunu ilk aşamada 500 bin, orta vadede de bir milyona çıkarmamız imkânsız değil. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımlarla inşallah hedeflediğimiz turizm potansiyeline ulaşacağız.”dedi.

Bölgeye ulaşım için Bulutoğlu Mahallesi’nden 18 kilometre yeni yol açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 500 metrekare cam teras, kafeterya ve restoran, yürüyüş yolları, sosyal alanlar ve otoparkı kapsayan Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nin temelini attı.

Projenin detayları hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör şunları söyledi, “Şehrimizin turizm potansiyelini artırmak için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Şehrimizdeki turizm alanlarımızın niteliğini ve niceliğini artırıyoruz.

Teras Kafe olarak bilinen yeni adıyla Şairler Tepesi olan tesisimiz bunlardan bir tanesi. Şairler Tepesi’nde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah kısa süre içerisinde burayı hizmete açacağız. Şehrimize gelen misafirlerimizin en uğrak mekânlarından birisi olacak inşallah. Ali Kayası, özellikle barajın da yapılmasıyla birlikte çok daha önemli bir doğal güzellik haline geldi.

Burada hayata geçireceğimiz cam teras sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel mekânlarından birisi olacak. Buraya bölgenin dokusuna uygun yeni yeme içme mekânı, sosyal donatı alanları ve yürüyüş yolları kazandıracağız. Geçtiğimiz yıl buranın yolunu yaptık. İnşallah tesisin inşasının tamamlanmasının ardından asfaltını da tamamlayarak Ali Kayası’nı daha ulaşılabilir hale getireceğiz.

İkinci etap çalışmalarımızda da Menzelet Barajı’ndan buraya tekneyle bağlantı sağlayacağız. Yine ikinci etap çalışmalarımız kapsamında Ali Kayası’na bir de cam köprü kazandıracağız. Projemizin devamında ise buraya yeni kamp alanları ve bungalov evler kazandırarak Ali Kayası’nın cazibesini daha da artıracağız.”

fisiltihaber.com.tr - turizm

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.