Kahramanmaraş’ta 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu!

YEREL HABERLER 04.11.2022 - 19:21, Güncelleme: 04.11.2022 - 19:21
 

Kahramanmaraş’ta 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu!

500 Bin Ağaç Bağışı Projesi protokolü kapsamında, bu yıl 100 bin fidan toprakla buluştu. 2 Yıl sonra bu sayının 500 bine ulaşması hedefleniyor.

Kipaş Holding ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "500 Bin Ağaç Bağışı Projesi" protokolü kapsamında, bu yıl 100 bin fidan daha toprakla buluştu. 3 yılda toplamda 300 bin fidan dikimi yapılmış olurken, bu sayının 2 yıl sonra 500 bine ulaşması hedefleniyor. Tekstilden, enerjiye, çimentodan kâğıda, eğitimden lojistiğe 6 ana sektörde 12 bin çalışanıyla faaliyet gösteren ve Türk ekonomisine katkı büyük katkılar sağlayan Kipaş Holding, doğaya dost faaliyet anlayışıyla sosyal projelerini sürdürüyor. 3 yıl önce Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan '500 Bin Ağaç Bağışı Projesi'nin' 3. etabı kapsamında Onikişubat ilçesi Kürtül Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kipaş Tekstil Genel Müdürü ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Gümüşer, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Scheffer Yöneticilerinden GuıihermeMognonscheffer ve Glıcıane Chıarelledesouzascheffer, TomTailor tekstil markasının ülke müdürü Elif Şahin Gül, Textile Exchange Türkiye Temsilcisi Ömür Suner, Orman Bölge Müdürlüğü personelleri ile Kipaş çalışanları katıldı.  Düzenlenen ağaç dikme etkinliği sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Halit Gümüşer, Kipaş Holding’in karbon salımı ve çevre duyarlılığı konusuna büyük önem verdiğini anlattı.  Gümüşer, “Biz karbon salımını üreten bir sektörüz. Bilindiği üzere tekstil sektörünün ciddi bir sorunudur bu. Karbon salımını minimize etmek açısından ağaç dikme etkinliği başlattı. Biz hali hazırda yüzde 100 enerjimizi geri dönüşümlü kaynaklardan sağlıyoruz. Tekstil sektörünü daha sürdürülebilir kılmak adına bu tarz etkinliklerin önemine inanıyoruz. Biz karbon fazlamızı hesapladık. Yaklaşık 500 bin olgun ağacın karşılayacağı bir miktara denk geliyor bu. Eğer biz 2 yıl sonra toplamda 500 bin ağaç diktiğimizde 2030 yılında Kipaş artık karbon salımını 0’a indirmiş bir firma haline gelmiş olacak. 2030 yılının hedeflerini şu anda gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.    
500 Bin Ağaç Bağışı Projesi protokolü kapsamında, bu yıl 100 bin fidan toprakla buluştu. 2 Yıl sonra bu sayının 500 bine ulaşması hedefleniyor.

Kipaş Holding ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "500 Bin Ağaç Bağışı Projesi" protokolü kapsamında, bu yıl 100 bin fidan daha toprakla buluştu.

3 yılda toplamda 300 bin fidan dikimi yapılmış olurken, bu sayının 2 yıl sonra 500 bine ulaşması hedefleniyor.

Tekstilden, enerjiye, çimentodan kâğıda, eğitimden lojistiğe 6 ana sektörde 12 bin çalışanıyla faaliyet gösteren ve Türk ekonomisine katkı büyük katkılar sağlayan Kipaş Holding, doğaya dost faaliyet anlayışıyla sosyal projelerini sürdürüyor.

3 yıl önce Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan '500 Bin Ağaç Bağışı Projesi'nin' 3. etabı kapsamında Onikişubat ilçesi Kürtül Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kipaş Tekstil Genel Müdürü ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Gümüşer, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Scheffer Yöneticilerinden GuıihermeMognonscheffer ve Glıcıane Chıarelledesouzascheffer, TomTailor tekstil markasının ülke müdürü Elif Şahin Gül, Textile Exchange Türkiye Temsilcisi Ömür Suner, Orman Bölge Müdürlüğü personelleri ile Kipaş çalışanları katıldı. 

Düzenlenen ağaç dikme etkinliği sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Halit Gümüşer, Kipaş Holding’in karbon salımı ve çevre duyarlılığı konusuna büyük önem verdiğini anlattı. 

Gümüşer, “Biz karbon salımını üreten bir sektörüz. Bilindiği üzere tekstil sektörünün ciddi bir sorunudur bu. Karbon salımını minimize etmek açısından ağaç dikme etkinliği başlattı. Biz hali hazırda yüzde 100 enerjimizi geri dönüşümlü kaynaklardan sağlıyoruz. Tekstil sektörünü daha sürdürülebilir kılmak adına bu tarz etkinliklerin önemine inanıyoruz. Biz karbon fazlamızı hesapladık. Yaklaşık 500 bin olgun ağacın karşılayacağı bir miktara denk geliyor bu. Eğer biz 2 yıl sonra toplamda 500 bin ağaç diktiğimizde 2030 yılında Kipaş artık karbon salımını 0’a indirmiş bir firma haline gelmiş olacak. 2030 yılının hedeflerini şu anda gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.