İyi partili Kamalak, Ahmet yaparsa suç değil, Mehmet yaparsa suç!

POLİTİKA 26.10.2022 - 22:40, Güncelleme: 26.10.2022 - 22:45
 

İyi partili Kamalak, Ahmet yaparsa suç değil, Mehmet yaparsa suç!

İyi parti merkez disiplin kurulu üyesi Av. M.Furkan Kamalak, mevzular açık mikrofon özel yayınında söz alarak sosyal medya yasasıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Kamalak, “Herhangi bir konu için Ahmet yaparsa suç değil, ceza almaz. Mehmet yaparsa suç, biz Türkiye olarak bu keyfilikten dolayı kaybediyoruz.”dedi.  “Hukukta keyfilik yoktur” Hukukta keyfiliğin olmadığını belirten Kamalak, “Ben sosyal medyayla uğraşan bir avukat olarak şunu söyleyebilirim, mesela yandaş diye tabir edilen bir siyasi “lan” dediği için ceza alan vatandaşımızı biz gördük. Biz ne yapıyoruz burada? Avukat olarak meslektaşlarımla bunu bilecektir, hukukta keyfilik yoktur. Yani Türkiye olarak bizim en büyük sıkıntımız zaten bu. Ahmet yaparsa bu suç değil, ceza almaz Mehmet yaparsa suç! Biz buradan kaybediyoruz.” İfadelerine yer verdi. “Sistemi tartışmalıyız” Ülkedeki asıl sorunun sitem olduğunu söyleyen İyi partili Furkan Kamalak şunları söyledi: “Bizim derdimiz şu partisi bu partisi değil. Bizim aslında burada tartışmamız gereken şey sistem tartışması olması gerekiyor. Yani çünkü bu sistemde net konuşayım, ben Furkan Kamalak olarak bu sistemin başına geçsem sınırsız yetki sınırsız güç beni bozar. Kanunlarda bizim bir sıkıntımız yok, her şey çok güzel ama uygulamamız berbat. Hakim ve savcı arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Açık konuşayım kanunu uygulamakla mükellef olan hakim savcılarımız yazılı bir sınavdan geçiyor. Ardından mülakat dediğimiz bir noktaya geliyor ve mülakatta referans arayışına geçiyor. Referans dediğimiz şey uzun uzadıya açıklamaya gerek yok. Her birimizin malumu yani adaleti dağıtmakla mükellef olan görevlilerimiz zaten çok adil olmayan bir şekilde o taraflara geçmek durumundalar.” fısıltı haber - Politika    
İyi parti merkez disiplin kurulu üyesi Av. M.Furkan Kamalak, mevzular açık mikrofon özel yayınında söz alarak sosyal medya yasasıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Kamalak, “Herhangi bir konu için Ahmet yaparsa suç değil, ceza almaz. Mehmet yaparsa suç, biz Türkiye olarak bu keyfilikten dolayı kaybediyoruz.”dedi. 

“Hukukta keyfilik yoktur”

Hukukta keyfiliğin olmadığını belirten Kamalak, “Ben sosyal medyayla uğraşan bir avukat olarak şunu söyleyebilirim, mesela yandaş diye tabir edilen bir siyasi “lan” dediği için ceza alan vatandaşımızı biz gördük. Biz ne yapıyoruz burada? Avukat olarak meslektaşlarımla bunu bilecektir, hukukta keyfilik yoktur. Yani Türkiye olarak bizim en büyük sıkıntımız zaten bu. Ahmet yaparsa bu suç değil, ceza almaz Mehmet yaparsa suç! Biz buradan kaybediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Sistemi tartışmalıyız”

Ülkedeki asıl sorunun sitem olduğunu söyleyen İyi partili Furkan Kamalak şunları söyledi: “Bizim derdimiz şu partisi bu partisi değil. Bizim aslında burada tartışmamız gereken şey sistem tartışması olması gerekiyor. Yani çünkü bu sistemde net konuşayım, ben Furkan Kamalak olarak bu sistemin başına geçsem sınırsız yetki sınırsız güç beni bozar. Kanunlarda bizim bir sıkıntımız yok, her şey çok güzel ama uygulamamız berbat.

Hakim ve savcı arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Açık konuşayım kanunu uygulamakla mükellef olan hakim savcılarımız yazılı bir sınavdan geçiyor. Ardından mülakat dediğimiz bir noktaya geliyor ve mülakatta referans arayışına geçiyor. Referans dediğimiz şey uzun uzadıya açıklamaya gerek yok. Her birimizin malumu yani adaleti dağıtmakla mükellef olan görevlilerimiz zaten çok adil olmayan bir şekilde o taraflara geçmek durumundalar.”

fısıltı haber - Politika

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.