Akkurt, esnaflarımız için kredi sicil affı elzemdir!

EKONOMİ 26.10.2022 - 19:19, Güncelleme: 26.10.2022 - 19:19
 

Akkurt, esnaflarımız için kredi sicil affı elzemdir!

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili Muhlis Akkurt, esnafların kanayan yarası olan kredi sicil affı konusu hakkında fısıltı haber’e konuştu.

Esnaflar kredi sicil affı konusundaki yeni gelişmeleri an ve an takip ediyor. Bu konuda yeni gelişmelerin olup olmayacağı merak edilirken Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, esnafların kanayan yarası olan kredi sicil affı konusu hakkında fısıltı haber’e konuştu. Akkurt, “Hükümetimizin açıkladığı paketlerden çoğu esnafımız kredi sicili temiz olmadığı için faydalanamıyor. Bu tür sorunu olan esnaflarımız maalesef zor günler geçiriyor. Bu konu hakkında bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.”dedi. “Esnafımızın kanayan bir yarasıdır” Sicil affı konusunun biran önce TBMM gündemine gelmesi gerektiğini kaydeden Muhlis Akkurt, “Sicil affı esnaf ve sanatkarlarımızın kanayan bir yarasıdır. Tüm esnaf ve sanatkarımızın kapsayacak şekilde tüm kamu bankaları ve özel bankaların da içinde olduğu bir sicil affı şart olmuştur. Bu düzenlemenin yapılması elzemdir. Bu konunun çok acil bir şekilde TBMM gündemine alınmasını bekliyoruz. Çünkü açıklanan paketlerden çoğu esnafımız kredi sicili temiz olmadığı için faydalanamıyor. Bu tür sorunu olan esnaflarımız maalesef zor günler geçiriyor, kredi kullanamıyor.” İfadelerine yer verdi.  “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yeni kredi paketinden dolayı esnaf kefaletlerde yoğunluk olduğuna dikkat çeken başkan Akkurt şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız öncelikle esnaf ve sanatkarımız her zaman ön planda tutmuştur. Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiği öneme bütün teşkilatımız ve esnaf ve sanatkarımız bilir. Esnaf ve sanatkarlardan kullanılan esnaf kefalet kooperatifi ile 350 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarılması olumlu bir gelişme olmuştur. Yıllık faiz oranı yıllık % 9 buçuktan % 7 buçuğu düşürmüştür. Tabii bu esnaflarımızı biraz daha rahatlatmak adına ciddi bir pakettir. Esnaf kefalet kooperatiflerinde yoğunluk arttı. Tüm esnaf ve sanatkarımız adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”  
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili Muhlis Akkurt, esnafların kanayan yarası olan kredi sicil affı konusu hakkında fısıltı haber’e konuştu.

Esnaflar kredi sicil affı konusundaki yeni gelişmeleri an ve an takip ediyor. Bu konuda yeni gelişmelerin olup olmayacağı merak edilirken Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkan vekili ve Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Muhlis Akkurt, esnafların kanayan yarası olan kredi sicil affı konusu hakkında fısıltı haber’e konuştu.

Akkurt, “Hükümetimizin açıkladığı paketlerden çoğu esnafımız kredi sicili temiz olmadığı için faydalanamıyor. Bu tür sorunu olan esnaflarımız maalesef zor günler geçiriyor. Bu konu hakkında bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.”dedi.

“Esnafımızın kanayan bir yarasıdır”

Sicil affı konusunun biran önce TBMM gündemine gelmesi gerektiğini kaydeden Muhlis Akkurt, “Sicil affı esnaf ve sanatkarlarımızın kanayan bir yarasıdır. Tüm esnaf ve sanatkarımızın kapsayacak şekilde tüm kamu bankaları ve özel bankaların da içinde olduğu bir sicil affı şart olmuştur. Bu düzenlemenin yapılması elzemdir. Bu konunun çok acil bir şekilde TBMM gündemine alınmasını bekliyoruz. Çünkü açıklanan paketlerden çoğu esnafımız kredi sicili temiz olmadığı için faydalanamıyor. Bu tür sorunu olan esnaflarımız maalesef zor günler geçiriyor, kredi kullanamıyor.” İfadelerine yer verdi. 

“Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz”

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yeni kredi paketinden dolayı esnaf kefaletlerde yoğunluk olduğuna dikkat çeken başkan Akkurt şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız öncelikle esnaf ve sanatkarımız her zaman ön planda tutmuştur. Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiği öneme bütün teşkilatımız ve esnaf ve sanatkarımız bilir.

Esnaf ve sanatkarlardan kullanılan esnaf kefalet kooperatifi ile 350 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarılması olumlu bir gelişme olmuştur. Yıllık faiz oranı yıllık % 9 buçuktan % 7 buçuğu düşürmüştür.

Tabii bu esnaflarımızı biraz daha rahatlatmak adına ciddi bir pakettir. Esnaf kefalet kooperatiflerinde yoğunluk arttı. Tüm esnaf ve sanatkarımız adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.