Kuru incir reçelinin pratik tarifi! Faydaları saymakla bitmiyor!

TARİFLER 22.10.2022 - 23:34, Güncelleme: 22.10.2022 - 23:36
 

Kuru incir reçelinin pratik tarifi! Faydaları saymakla bitmiyor!

Kuru incir reçeli nasıl yapılır? Kuru incir reçeli için hangi malzemeler kullanılır? Kuru İncir’in faydaları neler? İşte detaylar…

Malzemeler:  Kuru incir Su Şeker Limon suyu Tarifi: İncirleri ince ince doğrayın. Sonrasında üzerine şekeri ve suyu ekleyip 1 saat bekletin. Bekletilen inciri ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynatın. 30 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Faydaları:  Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir.
Kuru incir reçeli nasıl yapılır? Kuru incir reçeli için hangi malzemeler kullanılır? Kuru İncir’in faydaları neler? İşte detaylar…

Malzemeler: 

Kuru incir
Su
Şeker
Limon suyu

Tarifi:

İncirleri ince ince doğrayın. Sonrasında üzerine şekeri ve suyu ekleyip 1 saat bekletin.

Bekletilen inciri ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynatın.

30 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.

Faydaları: 

Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.