Gebelikte düşük riskini azaltmak için ne yapmalı?

SAĞLIK 21.10.2022 - 19:45, Güncelleme: 21.10.2022 - 19:45
 

Gebelikte düşük riskini azaltmak için ne yapmalı?

Hamilelikte düşük riskini azaltmanız mümkün mü? Hamilelikte düşük riskini azaltmak için ne yapmalı? İşte detaylar…

Bazı önlemler sayesinde gebelikte düşük riski azaltılabilir. Viral hastalıklardan ve bakterilerden korunmak için ellerimizi sık sık yıkamamız gerektiğini daha iyi anladığımız bir salgın sürecinden geçiyoruz. Sadece bulaşıcı virüsler değil, bazı bakteriler de gebelik sağlığını tehdit edebilir. Sigara içen kadınlarda da düşük ve ani bebek ölümü riskleri de önemli oranda artmaktadır. Listeria gibi gıda kaynaklı hastalıklar, düşük riskini artırabilir. Hamile kadınlara, az pişmiş etler ve pastörize edilmemiş peynirler gibi en yaygın tehlikeli bakteri kaynakları olan gıdalardan kaçınmaları rutin olarak önerilse de, tek olası kaynak bunlar değildir.  Gebelikte obezite ise erken doğum, preeklampsi, gebelik şekeri ve her türlü gebelik kaybı riskini artırır. Yapılan araştırmalar meyve, sebze ve tam tahıl bakımından zengin beslenmenin gebelikte düşük riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor. Hamilelikte seks başlı başına bebeğe zarar vermez, hatta birçok açıdan sağlıklı kabul edilir. Ancak cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelikte düşük riskini artırabilir.   
Hamilelikte düşük riskini azaltmanız mümkün mü? Hamilelikte düşük riskini azaltmak için ne yapmalı? İşte detaylar…

Bazı önlemler sayesinde gebelikte düşük riski azaltılabilir.

Viral hastalıklardan ve bakterilerden korunmak için ellerimizi sık sık yıkamamız gerektiğini daha iyi anladığımız bir salgın sürecinden geçiyoruz.

Sadece bulaşıcı virüsler değil, bazı bakteriler de gebelik sağlığını tehdit edebilir. Sigara içen kadınlarda da düşük ve ani bebek ölümü riskleri de önemli oranda artmaktadır.

Listeria gibi gıda kaynaklı hastalıklar, düşük riskini artırabilir. Hamile kadınlara, az pişmiş etler ve pastörize edilmemiş peynirler gibi en yaygın tehlikeli bakteri kaynakları olan gıdalardan kaçınmaları rutin olarak önerilse de, tek olası kaynak bunlar değildir. 

Gebelikte obezite ise erken doğum, preeklampsi, gebelik şekeri ve her türlü gebelik kaybı riskini artırır.

Yapılan araştırmalar meyve, sebze ve tam tahıl bakımından zengin beslenmenin gebelikte düşük riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor.

Hamilelikte seks başlı başına bebeğe zarar vermez, hatta birçok açıdan sağlıklı kabul edilir. Ancak cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelikte düşük riskini artırabilir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.