Özel plaka nasıl alınır?

AKTÜEL 13.10.2022 - 19:27, Güncelleme: 13.10.2022 - 19:27
 

Özel plaka nasıl alınır?

Almak istediğiniz özel plakanızı Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ya da Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ilgili plakayı sorgulatabilirsiniz.

Eğer sorgulattığınız plaka boş ise kendiniz için rezerve edebilirsiniz.  Daha sonra özel plakanıza dair belirlenen bağış miktarını anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödemelisiniz.  Özel plaka alımı, keyfi plaka değişikliği arasına girdiği için bağış miktarı epey yüksek çıkabilir. Aracınız ikinci el ise özel plakaya geçiş yapmadan önce eski plakalarınızı; hem ön hem arka olmak şeklinde çıkararak notere gitmelisiniz. Notere yeni plakanız için belge düzenlemeleri talep etmelisiniz. Eski plakalarınızı notere teslim ettikten sonra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na giderek yeni özel plakanızın basımı için talepte bulunun.   
Almak istediğiniz özel plakanızı Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ya da Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ilgili plakayı sorgulatabilirsiniz.

Eğer sorgulattığınız plaka boş ise kendiniz için rezerve edebilirsiniz. 

Daha sonra özel plakanıza dair belirlenen bağış miktarını anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödemelisiniz. 

Özel plaka alımı, keyfi plaka değişikliği arasına girdiği için bağış miktarı epey yüksek çıkabilir. Aracınız ikinci el ise özel plakaya geçiş yapmadan önce eski plakalarınızı; hem ön hem arka olmak şeklinde çıkararak notere gitmelisiniz.

Notere yeni plakanız için belge düzenlemeleri talep etmelisiniz. Eski plakalarınızı notere teslim ettikten sonra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na giderek yeni özel plakanızın basımı için talepte bulunun. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.